Aktywne Wpisy
robert5502 +634
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Arbuzlele +1568
To powyżej to krótki opis serialu który chciałem króciutko polecić. Chodzi o "Silos" dostępny na Apple TV, który przechodzi u nas jakoś całkowicie bez echa a ja jestem nim mocno zajarany. Myślę, że tu znalazł by sporo fanów przez gautnek sci-fi tematykę mi kojarzącą się z Falloutem a w zasadzie samymi kryptami. Świetnie zrobiony, bardzo dobrze zagrany, intrygujący. Póki co wyszło 7 odcinków, łącznie będzie 10. Nowe pojawiają się w każdy piątek.
Jak na razie dla mnie to takie mocne 8/10 ale kluczowe odcinki dopiero przed nami i jestem mega ciekaw, co się za tym wszystkim kryje.
Serial powstał na podstawie trylogii "Silos" Hugh Howeya
Na IMDB póki co serial ma ocenę 8,1.
#silos #serial #appletv
@vtoose Z ciekawości - czemu g---o? Ja nie narzekam - serwis technicznie jest spoko, minimalistyczny, mi się dobrze z niego korzysta.
A co do klimatu to mi także podszedł bardzo. Uwielbiam post apo a raczej alternatywne wizje naszej przyszłości i tu wpasowało się to świetnie.
z filmów Więzień labiryntu (wszystkie części), Niepamięć, Na skraju jutra, wszystkie części Mad Maxa, Snowpiercer Arka przyszłości, Jestem legendą, Mortal Engines, Pandorum
Nie wszystko idzie tutaj sklasyfikować jako post apo, ale generalnie pasuje w ten klimat