Wpis z mikrobloga

W zniszczonej i toksycznej przyszłości żyje społeczność zamieszkująca ogromny podziemny silos sięgający kilkaset pięter pod ziemię. Mężczyźni i kobiety żyją tam w społeczeństwie pełnym obostrzeń sądząc, że mają one ich chronić.

To powyżej to krótki opis serialu który chciałem króciutko polecić. Chodzi o "Silos" dostępny na Apple TV, który przechodzi u nas jakoś całkowicie bez echa a ja jestem nim mocno zajarany. Myślę, że tu znalazł by sporo fanów przez gautnek sci-fi tematykę mi kojarzącą się z Falloutem a w zasadzie samymi kryptami. Świetnie zrobiony, bardzo dobrze zagrany, intrygujący. Póki co wyszło 7 odcinków, łącznie będzie 10. Nowe pojawiają się w każdy piątek.

Jak na razie dla mnie to takie mocne 8/10 ale kluczowe odcinki dopiero przed nami i jestem mega ciekaw, co się za tym wszystkim kryje.

Serial powstał na podstawie trylogii "Silos" Hugh Howeya

Na IMDB póki co serial ma ocenę 8,1.

#silos #serial #appletv
enzojabol - W zniszczonej i toksycznej przyszłości żyje społeczność zamieszkująca ogr...

źródło: silos-serial-apple-tv-plus-kv

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi się fajnie oglądało no pomijając fakt ze apple tv to gowno j----e nie zaslugujace na subrskrypcje dlatego kradne teraz wszystkie ich dobre seriale z internetu
  • Odpowiedz
  • 0
@LosoweKontoLosowegoWykopowicza: Każdy ma swój gust. Ja tu akcji od samego początku nie oczekiwałem. Oczekiwałem ciekawej historii z tajemnicą i to dostałem póki co.

@vtoose Z ciekawości - czemu g---o? Ja nie narzekam - serwis technicznie jest spoko, minimalistyczny, mi się dobrze z niego korzysta.
  • Odpowiedz
@enzojabol oglądam na bieżąco i dla mnie jako fana post apo bardzo mi podszedł ( ͡º ͜ʖ͡º) tak bardzo, że w dwa dni przeczytałem pierwszy tom trylogii. Dużo różnic względem serialu
  • Odpowiedz
  • 0
@Guybrush: A jak ogólnie książkowy pierwowzór oceniasz? Dobrze się czyta? I czy pierwszy tom to pierwszy sezon tzn. że jest materiał na kolejne? Czy w tym sezonie zawierają się wszystkie 3 tomy? Tylko bez spoilerów proszę ;)

A co do klimatu to mi także podszedł bardzo. Uwielbiam post apo a raczej alternatywne wizje naszej przyszłości i tu wpasowało się to świetnie.
  • Odpowiedz
@enzojabol Książkę mi się czytało super, bardzo lekko i generalnie porównał bym ją do Metro 2033. W serialu dodali mnóstwo różnych wątków, których nie ma w książce, gdzie mam wrażenie wiele rzeczy jest zrobionych na skróty, a w serialu jakoś to zostało przedstawione. Wydaje mi się, że serial skończy się tam gdzie pierwszy tom książki i nie wiem czy coś dalej będą kręcić, bo ponoć tom drugi to jest taki prequel
  • Odpowiedz
@vtoose z seriali mogę polecić Snowpiercera, Yakamoz S-245, Last of us, The 100, Raised by wolves

z filmów Więzień labiryntu (wszystkie części), Niepamięć, Na skraju jutra, wszystkie części Mad Maxa, Snowpiercer Arka przyszłości, Jestem legendą, Mortal Engines, Pandorum

Nie wszystko idzie tutaj sklasyfikować jako post apo, ale generalnie pasuje w ten klimat
  • Odpowiedz
@Guybrush: o kurna ale mamy podobne gusta, wszystko procz raised by wolves juz obejrzalem :> masz moze jakis profil simkl albo z innego serwisu filmnowego do sledzenia ? :P
  • Odpowiedz