Wpis z mikrobloga

Dzisiaj przyszło info, ze kolega z pracy skutecznie odebrał sobie życie. 30 lat, kilkuletni syn. Dramat.
Zawsze uśmiechnięty, pomocny, dobry współpracownik.

W zeszłym tygodniu znajomemu zmarło dziecko w 4 miesiącu ciąży jego partnerki.

Doceniajmy to co mamy i rozglądajmy się wokół - być może ktoś potrzebuje pomocy.

#depresja #feels #przemyslenia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Doceniajmy to co mamy i rozglądajmy się wokół - być może ktoś potrzebuje pomocy.

@kubas_782: tego się nigdy nie dowiesz, sam mówisz że zawsze uśmiechnięty
ludzie z depresją mają do perfekcji opanowane maskowanie tego
  • Odpowiedz
@kubas_782: @Frettka: u mnie w robocie też niedawno jeden gość walnął samobója. Jedna z ostatnich osób, które mógłbym o taki zamiar podejrzewać. Charyzmatyczny, pewny siebie, rozstawiający innych po kątach. Zastanawiałem się później, czy dało się wyłapać jakieś sygnały wskazujące na jego zamiar - moim zdaniem na moim poziomie (współpracownika) się nie dało.

Nawet trochę mi było dziwnie z tym, że taki dziarski gość walnął magika, a ja -
  • Odpowiedz
@Frettka: Może źle odczytuję Twoje słowa, ale one by świadczyły o celowym działaniu w kierunku zmylenia kogoś, a jak po prostu nie chcesz kogoś obciążać swoimi problemami to to źle jest?
  • Odpowiedz
  • 0
@Da_Da_Da
Gość chodził 2 tygodniu temu po firmie i ze wszystkimi się żegnał. Był BA wypowiedzeniu, w lipcu miał zacząć nowa prace. Wszyscy dziwili się, ze już chodzi i się żegna. Teraz już chyba wiemy dlaczego.
  • Odpowiedz
@kubas_782:

Zawsze uśmiechnięty, pomocny, dobry współpracownik.

xD Zapomniałeś dodać, że jeszcze dzień dobry sąsiadom mówił. Eh typowe normiki, co nic nie widzą poza swoją osobą.
  • Odpowiedz