Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +161
W Polsce jak w lesie kurla, nie w Polsce jak w chlewie obsranym gownem xD.
#niemcy
- pensja minimalna 12.41 euro na godzinę (x168 godzin daje 2080 euro brutto, czyli 1532 euro 6541 zł)
- zarobki kierowcy autobusy w dużym mieście 3800 euro brutto ( 2511 euro netto, czyli 10720 zł)
- zarobki specjalisty od it/finansów w korpo 6000 euro brutto (3700 euro netto czyli 15800 zł)
- zarobki lekarza po specjalizacji
#niemcy
- pensja minimalna 12.41 euro na godzinę (x168 godzin daje 2080 euro brutto, czyli 1532 euro 6541 zł)
- zarobki kierowcy autobusy w dużym mieście 3800 euro brutto ( 2511 euro netto, czyli 10720 zł)
- zarobki specjalisty od it/finansów w korpo 6000 euro brutto (3700 euro netto czyli 15800 zł)
- zarobki lekarza po specjalizacji
Gogoli90 +401
Cześć, potrzebuję kilku odpowiedzi do ankiety związanej z moją pracą magisterską. Dlatego dla motywacji #rozdajo .Wygrana osoba zgarnia 100zł BLIKIEM.
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
My młodsi, robimy z tego trochę śmieszki, trochę gardzimy, trochę za przeproszeniem #!$%@?.
Ale tak sobie myślę- dla tych ludzi, wyjście do kościoła, to taka bezpieczna przystań, strefa komfortu. Wszelkie uroczystości kościelne traktują bardzo poważnie i jest to dla nich jakiś sposób prowadzenia życia towarzyskiego.
Pani Krysia, Lusia i inne takie babcie widują się w kościele, a to zachęca je, aby później zapraszać się na ciasteczko i herbatkę do domu i pogawędzić.
czy my, przegrywy gdy się zestarzejemy, nie będziemy też zamknięci w takim własnym świecie strefy komfortu? Może będziemy krytykowani, a jedyny sposób by nie czuć się odtrąconymi, to bezpieczne siedzenie w sieci i „spotykanie się” na tagu #przegryw
???
#kosciol #religia #przemyslenia #gownowpis
@Czyste_Buty: to jest dobre pytanie. Ja mam nadzieje że jednak nie lub nie do końca.
Jest jednak parę różnic między naszymi pokoleniami.
- świat w którym żyło starsze pokolenie był stały, podlegał pewnym niezmiennym regułom. Był hierarchiczny. Praca pradziadka, dziadka i ojca nie różniły się wiele. My nauczyliśmy się żyć w świecie który nieustannie się
I tak, będą się śmiać z przegrywów, przecież nawet dzisiaj się śmieją.
A jak nie chcesz gadac o tym w komentarzach, ale chcesz o tym pogadać, to mój priv czynny całą dobę ;)
@Czyste_Buty: trochę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Siedzący tryb wegetacji, nałogi, złe odżywianie się, problemy fizyczne i psychiczne, brak