Aktywne Wpisy

Wynoszony +59
Czy używałbyś opcji Polski kierowca w #uber #bolt #freenow ?
Albo móc wybrać opcje "Mówi komunikatywnie po polsku"
#polska #polskiedrogi #kiciochpyta
Albo móc wybrać opcje "Mówi komunikatywnie po polsku"
#polska #polskiedrogi #kiciochpyta

Czy używałbyś opcji Polski kierwca w aplikacji do zamawiania przejazdów?
- Tak, a nawet zapłaciłbym więcej 40.6% (543)
- Tak, ale cena musiałaby być taka sama 27.2% (363)
- Nie, nie używałbym takiej opcji 32.2% (431)

Mirki trzymajcie kciuki! Dziś na weselu siostry (po podziękowaniu rodzicom) zamierzam się oświadczyć mojej ukochanej. Stresik jest, ale nadszedł ten moment!
#slub #logikarozowychpaskow #zareczyny
#slub #logikarozowychpaskow #zareczyny

Szybka MEGA SKRÓCONA ściąga:
Hedonizm: pogląd, doktryna, uznająca przyjemność, rozkosz za najwyższe dobro i cel życia, główny motyw ludzkiego postępowania.
<interpretacja dowolna>
#ankieta #przemyslenia #filozofia #etyka #pytanie #pytaniedoeksperta #socjologia
Jeśli ktoś dąży do wyparcia/upośledzenia własnej etyki to oczywiście będzie to nieetyczne - nigdy nie do zaakceptowania społecznie.
@Wrrronika: Hmm, zawsze myślałem, że to postawa. Świadoma w dodatku.
Chciałam spróbować zachęcić osoby, które na co dzień nie interesują się filozofią do dyskusji
Wiadomo, że każda doktryna w swojej uproszczonej formie nie jest zbyt wymowna, ale bazując na podstawach już można zacząć się zastanawiać nad sobą i swoim życiem
Zależy trochę w jaki sposób miałby upośledzać, ograniczać, wypierać i inne epitety te naturalne potrzeby.
Pod względem społecznym istnieje dużo zachowań, które nie są traktowane jako moralnie neutralne lub pozytywne,
Raczej nie do końca
Wiele ludzi robiąc ,,altruistyczne" rzeczy nie odczuwa, że robi to chociażby dla zaspokojenia swoich własnych potrzeb samospełnienia i podziwu
Według mnie, hedonizm to raczej bezpośrednie dążenie do osiągania szczęścia i podejmowanie decyzji, które mają je zapewnić
Zależy czy trafimy w jakiś czuły punkt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja to tak przyjaźnie warczę na ludzi (✌ ゚ ∀ ゚)
Istota tkwi w tym że żeby dążyć do przyjemności (czy to krótkoterminowej czy długoterminowej lub ich zdrowego kompromisu), trzeba poznać życie z różnych perspektyw, ciągle się edukować, poznawać nowe rzeczy, żeby móc mądrze wybrać co będzie dobre w danej perspektywie czasowej.
Np. odnosząc się skrajnie do Twojego