Aktywne Wpisy
rafal-pabianczyk +88
YRKE - sprzedawca mebli. Witam wszystkich chyba pierwszy raz w życiu oceniam dostawcę internetowego. Można to zrobić w niewielu miejscach bo firma zablokowała możliwość pisania opinii na Google, na pewno obawiając się negatywnych opinii. Kupiłem stoły kuchenne przez piękną stronę internetową firmy Yrke. Strona jest dopieszczona pod względem graficznym. Opisy informują o najlepszej jakości, szybkiej dostawie możliwości reklamacji zwrotów itd. Ogólnie jedna z najładniejszych stron jakie oglądałem w tematyce wyposażenia wnętrz z
Mega_Smieszek +532
Klima przestała chłodzić podczas jazdy, nagle i bez powodu.
Idealnie chłodziła i nagle przestała.
Nie było słychać zaworu rozprężnego jak kiedyś gdy było mało czynnika oraz przed samą usterką chłodzenie idealne, więc to wykluczam.
Potem można włączać wyłączać kompresor przyciskiem i zero reakcji po silniku. Bo zawsze to aż szarpnęło przy włączeniu i bardzo mocno wyczuwalne włączenie klimy.
Jakiś kierunek co się mogło z----ć albo na co zwrócić uwagę? Astra G 1.6 16V
@MostlyRenegade Czynnik to w sumie mogę sobie sprawdzić jak dostanę się do któregoś zaworku i nacisnę aby upuścić?
Jutro po próbuje ją powłączać zobaczę czy w ogóle kompresor się włącza, na pewno idzie sygnał ze sterownika bo podbija obroty.
mam opcoma ale mi się z----ł w windowsie ze 2 lata temu i nie chciało mi się tego ogarniać od nowa, ale to chyba będzie najbezpieczniejsza opcja, można tam podejrzeć parametry pracy klimy no i będzie okazja aby to ogarnąć.
Sporo ludzi to kupuje, więc wychodzi na to, że często się to psuje. 45zł to kosztuje, ale wymiana to już inna para kaloszy.
Trzeba będzie obadać temat.
Dzisiaj zajechałem na serwis klimy, aby coś podpowiedzieli..
Czynnik jest, do cewki nie dochodzi prąd, bo wpinał we wtyczkę żarówkę i się nie świeciła przy włączaniu klimy mimo że obroty podbija. Kompresor "raczej ok" z tego co powiedział.
Umówiłem się na termin i będą szukać.
Myślałem że coś z okablowaniem nie tak, ale przejrzałem i wygląda wszystko ok, bezpieczniki też posprawdzałem
najbliższe 4 lata to na pewno warto jeździć, bo chociażby butla gazowa kończy się w 27r, opony zimowe też już wtedy raczej nie będą już dawać rady w śniegu. to będzie 1500 do wyłożenia
W planach jest remont silnika, tak co by oleju nie brał, dowiadywałem się cenowo i poniżej 3 da radę się zamknąć. Do
Chociażby po to by plusy i masy idące do niego posprawdzać.
Z tym, że ten problem z czujnikiem to już był 4 lata temu i wystarczyło poruszać kablami do niego idącymi i błąd znikał.
W każdym schemacie jest 3 pinowy