Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś może dostęp do Lego 45544? Chciałem kupić chrześniakowi na komunię (w sumie mam jeszcze 2 lata), ale widzę, że jest problem z dostępnością, można kupić tylko u przedstawiciela LEGO. Alternatywą jest oczywiście komercyjny 51515 albo 31313, ale z tego co czytałem ten edukacyjny jest jednak najlepszy.

#lego
  • 7
@Semigod: @Dizel_AHTUNG: z tego co czytałem to ten zestaw ogólnie nie jest dostępny w komercyjnej sprzedaży, tylko i wyłącznie przedstawiciele LEGO sprzedają takie zestawy do szkół. Różni się od komercyjnego tym, że nie ma takiego ładnego kolorowego opakowania, jest więcej "użytecznych" klocków, a mniej "ozdobnych", prostsza kolorystyka pomaga w sortowaniu kloców, do tego klocki są w organizerze który ułatwia projektowanie i jest bardziej nastawiony na edukację niż te komercyjne zestawy
@TheMaskator: taka uwaga, ale nie odnośnie dostępności, samego kupowania komuś. Jak masz czas to wybadaj czy jest sens to kupować. Dzieciak będzie miał 8 lat, a te zestawy mają to do siebie, że nie są proste. Ktoś musi dzieciaka zainteresować i mu pokazywać. Nie ma nikt czasu to klocki polecą w kąt na jakiś czas, może na dłużej. Znam kilka osób, które kupiło, ale sami nie ogarniają tego albo nie bawią
@Qullion: Na komunii to będzie miał 10 lat, ale chyba raczej ogarnie, Gravitraxy ma już wszystkie i ogarnia, zacząłem już mu LEGO przynosić jak jest okazja żeby się oswoił ;) Zobaczymy, jestem dobrej myśli bo pewnie wystarczy, że mu się coś będzie ruszało to będzie podjarany :D Ostatnio była komunia jego brata to mu dałem 42140, z tego co mi wiadomo to jeszcze składa, ale ma zajawkę :D
@TheMaskator: gravitraxy i lego 42140 to całkiem coś innego. Wszystkie bardziej zaawansowane zestawy jakie bierzesz pod uwagę same się nie ruszają, trzeba wymyślić pojazd i stworzyć program. Kilka prostych komend i skromny pojazd to nie wszystko. Fajne rzeczy zaczynają się jak tworzysz bardziej zaawansowany mechanizm i program z podprogramami, warunkami i tak dalej. Może go to znudzić jeżeli nie jest typem myśliciela tak zwanego nerda.
Lego boost już sprawia pewne problemy