Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do ludzi wrzucających znaleziska/wpisy z historii czy ogólnie rozumianej polityki pod tag #liganauki niedotyczące tematów nauk ścisłych (np. @courso): czy nie moglibyście stworzyć analogicznego tagu #ligahistorii i pod nim publikować? Nie wiem, może jestem przewrażliwiony ale nie mogę (nie potrafię albo nie ma takiej możliwości technicznej) odfiltrować z tagu #liganauki wszystkiego z tagiem # historia aby nie otrzymywać powiadomień i nie widzieć znalezisk historycznych na stronie "Mój wykop".

Subskrybując liganauki liczyłem na znaleziska i wpisy z matematyki, fizyki, chemii, biologii i pochodnych.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thecar: fajnie by było, ale courso jest twórcą tego tagu i imo powinien mieć tutaj ostatnie zdanie. Nic nie stoi na przeszkodzie, by stworzyć osobny specjalny tag do nauk ścisłych.
  • Odpowiedz
@fir3fly: to też dobre rozwiązanie. Szkoda, że wypok nie pozwala na lepsze filtrowanie powiadomień o tagach i zawartości "Mój wykop", wtedy nie byłoby tematu.
  • Odpowiedz
@thecar: Odfiltrowanie kilku znalezisk dziennie z historii nie powinno być problemem, poza tym jeśli masz za dużo powiadomień, to możesz przestać obserwować ligę nauki, a zaobserwować tylko pojedyncze tagi: matematyka, fizyka, chemia, biologia.

Sama wrzucam pod ten tag tylko zagadnienia z nauk ścisłych, ale uważam, że robienie osobnego tagu do historii jest bez sensu, bo niektórzy lubią mieć wszystkie ciekawe treści pod jednym tagiem.
  • Odpowiedz
Odfiltrowanie kilku znalezisk dziennie z historii nie powinno być problemem

@layla__: jasne, radzę sobie :). Po cichu liczyłem na to, że może istnieje na wykopie jakaś sztuczka z filtrowaniem, o której nie wiem.

jeśli masz za dużo powiadomień, to możesz przestać obserwować ligę nauki, a zaobserwować tylko pojedyncze tagi: matematyka, fizyka, chemia, biologia.

@layla__: odpada, za duże ryzyko ominięcia czegoś ciekawego.
  • Odpowiedz
@thecar: @Espo: @layla__: @fir3fly: tag stworzylem dla was, nie widze powodu, zebym to ja mial decydowac co w nim ma byc a co nie, mysle, ze inne osoby, ktore go tworza maja do tego takie samo prawo dlatego powinna zadecydowac wiekszosc, jezeli uznacie, ze historia nie powinna tam trafiac to tak powinno byc.
  • Odpowiedz
Mi najbardziej przeszkadza tagowanie po kilka razy tego samego znaleziska. W pewnym momencie robi się tyle śmiecia że odznaczam wszystko jako przeczytane i pewnie pomijam rzeczy wartościowe.
  • Odpowiedz