Aktywne Wpisy
ZnajomyTwojejZony +282
patusia +46
Mirki, pomóżcie. Dziś przyjechała do mnie kumpela, wysiadła na Dworcu Centralnym i chciała złapać taxi. Niestety nacięła się na oszuta, który skasował ją na 360 zł na trasie Centrum - Mokotów. Nie chciał jej wypuścić z auta dopóki nie zapłaci. Macie jego dane na zdjęciu. Wygooglałam, że jest to niestety znany typ z tego co robi od wielu lat… Tak, wiemy już, że to nie była zwykła taksówka, a przewóz osób Patryk
Niniejszym zwracam się z uprzejmą prośbą o wszczęcie śledztwa dotyczącego działania toruńskiej policji w niektórych przypadkach wyłączania prądu w mieszkaniach oraz wątpliwych interwencji podejmowanych przez nich z pozoru w ramach prawa.
Zgodnie z informacjami, które dotarły do mnie i do mieszkańców Torunia, istnieją poważne obawy, że toruńska policja nadużywa swoich uprawnień i przekracza granice działania. Wiele osób zgłasza, że dochodzi do przypadków wyłączania prądu w mieszkaniach bez odpowiednich podstaw prawnych oraz podejmowania interwencji, które budzą wątpliwości co do ich zgodności z obowiązującym prawem.
Takie działania stanowią poważne zagrożenie dla prywatności, bezpieczeństwa i praw obywateli Torunia jak i całego kraju. Dlatego apeluję o przeprowadzenie gruntownego śledztwa w tej sprawie, aby ocenić, czy toruńska policja działa zgodnie z przepisami prawa i czy jej interwencje są uzasadnione.
Proszę również wziąć pod uwagę, że wiele osób zainteresowanych tym śledztwem jest gotowych współpracować i udostępnić Państwu informacje oraz dowody, które mogą pomóc w rzetelnym zbadaniu sytuacji.
Bardzo liczę, że podejmie Pan działania w celu rozwiązania tego problemu. Jestem głęboko przekonany, że wszelkie nieprawidłowości należy wyeliminować i odpowiedzialne osoby pociągnąć do odpowiedzialności.
Dziękuję za uwagę oraz za poświęcony czas i zaangażowanie w wykonywanie Państwa ważnej roli w ochronie praw i wolności obywateli.
Pozdrawiam!
Witam Mireczki.
W związku z ostatnio prawnie wątpliwymi interwencjami policji, polecam zgłaszać sytuacje do audytora obywatelskiego https://www.youtube.com/@audytobywatelski link do kanału.
Zostawiłem Wam szablon który możecie użyć, gdybyście oczywiście się zdecydowali.
Wybrałem Audytora gdyż w przeszłości zrobił już film o interwencji w fasowej chacie (na u2).
#danielmagical #chlopakizraszei #patostreamy
Jeżeli będziemy każdy problem rozpatrywać na zasadzie
to juz predzej bym pomyslal o tym, zeby zapytac dany komisariat w grzecznej formie np. mailowo czy odsniosa sie do danej sytuacji. nie wiem jak u nich wyglada ta puszka ale ona zazwyczaj/zawsze? jest zabezpieczona plomba i pewnie jest zerwana, wiec powinno sie to zglosic do firmy dostarczajacej prad. ogolnie kazdy komu zalezy na temacie moglby
W sumie dobry pomysł, zawsze to lepsze niż siedzieć z założonymi rękami