Wpis z mikrobloga

Szanowny Panie Audytorze Obywatelski,

Niniejszym zwracam się z uprzejmą prośbą o wszczęcie śledztwa dotyczącego działania toruńskiej policji w niektórych przypadkach wyłączania prądu w mieszkaniach oraz wątpliwych interwencji podejmowanych przez nich z pozoru w ramach prawa.

Zgodnie z informacjami, które dotarły do mnie i do mieszkańców Torunia, istnieją poważne obawy, że toruńska policja nadużywa swoich uprawnień i przekracza granice działania. Wiele osób zgłasza, że dochodzi do przypadków wyłączania prądu w mieszkaniach bez odpowiednich podstaw prawnych oraz podejmowania interwencji, które budzą wątpliwości co do ich zgodności z obowiązującym prawem.

Takie działania stanowią poważne zagrożenie dla prywatności, bezpieczeństwa i praw obywateli Torunia jak i całego kraju. Dlatego apeluję o przeprowadzenie gruntownego śledztwa w tej sprawie, aby ocenić, czy toruńska policja działa zgodnie z przepisami prawa i czy jej interwencje są uzasadnione.

Proszę również wziąć pod uwagę, że wiele osób zainteresowanych tym śledztwem jest gotowych współpracować i udostępnić Państwu informacje oraz dowody, które mogą pomóc w rzetelnym zbadaniu sytuacji.

Bardzo liczę, że podejmie Pan działania w celu rozwiązania tego problemu. Jestem głęboko przekonany, że wszelkie nieprawidłowości należy wyeliminować i odpowiedzialne osoby pociągnąć do odpowiedzialności.

Dziękuję za uwagę oraz za poświęcony czas i zaangażowanie w wykonywanie Państwa ważnej roli w ochronie praw i wolności obywateli.

Pozdrawiam!

Witam Mireczki.
W związku z ostatnio prawnie wątpliwymi interwencjami policji, polecam zgłaszać sytuacje do audytora obywatelskiego https://www.youtube.com/@audytobywatelski link do kanału.
Zostawiłem Wam szablon który możecie użyć, gdybyście oczywiście się zdecydowali.
Wybrałem Audytora gdyż w przeszłości zrobił już film o interwencji w fasowej chacie (na u2).
#danielmagical #chlopakizraszei #patostreamy
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Radxx: nie chce cie martwic kolego ale przyklad interwencji u magicala, to zupelnie inna bajka i szczerze watpie zeby audytor tknal ten temat. Tam bylo wszystko widac jak na dloni i bylo co analizowac a tutaj "dowody" polegaja na domyslach bo nie masz nagrania gdzie policja wylacza korki. oczywiscie kazdy kto to w miare regularnie oglada wie jak jest ale jak sobie wyobrazasz taki material? oczywiscie to co robia jest
  • Odpowiedz
  • 0
@don-zwierz: Moim zdaniem trzeba zacząć działać w jakiś sposób, ponieważ jak wspomniałem

Takie działania stanowią poważne zagrożenie dla prywatności, bezpieczeństwa i praw obywateli Torunia jak i całego kraju.

Jeżeli będziemy każdy problem rozpatrywać na zasadzie

szybko odejdzie mu ochota na rozpatrywanie
  • Odpowiedz
  • 0
@don-zwierz: Dodam jeszcze, że gdyby to się wydarzyło jednorazowo to ok, ale to się powtarza nagminnie - martwi mnie to dlatego coraz bardziej
  • Odpowiedz
@Radxx: masz odpowiedz od samego audytora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to juz predzej bym pomyslal o tym, zeby zapytac dany komisariat w grzecznej formie np. mailowo czy odsniosa sie do danej sytuacji. nie wiem jak u nich wyglada ta puszka ale ona zazwyczaj/zawsze? jest zabezpieczona plomba i pewnie jest zerwana, wiec powinno sie to zglosic do firmy dostarczajacej prad. ogolnie kazdy komu zalezy na temacie moglby
  • Odpowiedz
  • 0
@don-zwierz:

predzej bym pomyslal o tym, zeby zapytac dany komisariat w grzecznej formie np. mailowo czy odsniosa sie do danej sytuacji. nie wiem jak u nich wyglada ta puszka ale ona zazwyczaj/zawsze? jest zabezpieczona plomba i pewnie jest zerwana, wiec powinno sie to zglosic do firmy dostarczajacej prad.

W sumie dobry pomysł, zawsze to lepsze niż siedzieć z założonymi rękami
  • Odpowiedz
@Radxx: w sumie najbardziej potrzebne jest znalezienie jednostki i maila i kazdy moze dac cos od siebie. ich obejmuje chyba komisariat na rubinkowie. zapewne jest tez mail do dzielnicowego, wiec jego tez mozna zapytac co o tym mysli. aczkolwiek jest cos co w tym kraju chyba trzeba wziac pod uwage...nie wiem czy to nie zaszkodzi "pokrzywdzonym" xd chociaz oni i tak sa o krok od wylotu na odwyk, wiec raczej
  • Odpowiedz
@plazma: no tak, to ja kumam ale u nich korki przedlicznikowe sa na zewnatrz jesli dobrze rozumiem i to nimi "odcinaja" energie. tam juz powinna byc plomba ale zapewne jest zerwana. cholera wie jak to u nich wyglada bo za nieuzasadnione zerwanie plomby jest kara, zalozenie nowej nie kosztue zbyt duzo ale nie problem zerwac na nowo i nikt tego nie udowodni. cholera wie xd juz tu raz pisalem, ze
  • Odpowiedz
@don-zwierz: wyłączają prąd bezpiecznikami w domu, w nocy to było widać idealnie bo najpierw zgasło światło w salonie a później komputer, bo nie wiedzieli, który bezpiecznik jest od gniazdek w salonie
  • Odpowiedz
@plazma: serio? aaa... chociaz kiedys mi sie wydawalo, ze przyszli, ladnie sie zapytali co slychac i czy wszystko ok, pozegnali sie i po chwili "zdechlo". W sumie gdyby ktos chcial sie za to zabrac na powaznie to nie ma to wiekszego znaczenia jak wylaczaja prad, bo nie moga i uj ale wydaje mi sie, ze w tej sytuacji jedyne co mozna zrobic to pisac te maile do kamila xd
  • Odpowiedz