Wpis z mikrobloga

Zauważyłem że w większości seriali dla nastolatków czy też niektórych dorosłych ( patrz najnowszy serial HBO/ Miłość I Śmierć) zdradzanie partnerów jest normalizowane. jest to dosyć niepokojące bo nie ważne są powody jakie skłoniły do tego daną osobę powinno być to tępione a jest na odwrót. osoby te w popkulturze są nazywane "uwolnionymi" gdy w większości przypadków chodzi o strach przed poniesiem konsekwencji i braniem odpowiedzialności. i teraz pozostaje pytanie, skąd ta tendencja? #zdrada
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlueMeister: Ty uważasz, że to powinno być tępione i piszesz o tym na wykopie, inni uważają, że powinno być normalizowane i normalizują to poprzez kinematografię, po prostu macie odmienne poglądy w tym zakresie mordo
Ja osobiście uważam, że wolność jest, i można sobie robić wszystko co się tylko chce, i jak się chce, także niech każdy sobie żyje swoim życiem, swoją moralnością i swoim światopoglądem
z fartem
  • Odpowiedz
@BlueMeister: to jest tak zwane wszechobecne k------o i łajdactwo.Sodomia i gomoria. Szczególnie k-------e sa różowe które usprawiedliwiają swoje zdrady czymkolwiek. Zdrada to zdrada, nieważne jak i dlaczego
  • Odpowiedz
  • 2
@Hissis To że mamy wolność nie znaczy że możemy robić co nam się podoba. To że każdy z nas ma własną wolę nie znaczy że możemy krzywdzić innych ludzi i nie jest to kwestia odmiennej moralności a jej braku. Strasznie zbagatelizowałeś ten problem. Jasne każdy inaczej patrzy na świat i jest to całkowicie normalne, ale czy nie uważasz że promowanie społecznie niebezpiecznych rzeczy w mainstreamie jest właściwe? i nie mówię tu
  • Odpowiedz
@BlueMeister: dla mnie zamknięte związki są społecznie niebezpieczne mordko, nie uważam jakoby miały one jakikolwiek sens, ograniczanie drugiego człowieka też jakoś niespecjalnie uważam za szlachetne a tymbardziej moralne. Nie rozumiem dlaczego Ty uważasz takie rzeczy za całkowicie normalne.
z fartem
  • Odpowiedz