Aktywne Wpisy
WillyJamess +405
Apeluję, żeby przestać wstawiać wszędzie mordę Tomczaka, bo przecież ten pajac właśnie w tym celu został wynajęty, żebyście go targetowali. On przyjmie na ryj każdą ilość śliny, a potem sobie po cichutku zniknie, tak samo jak Szumowski czy Niedzielski.
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
Anoncio2111 +53
Witajcie Miraski, chciałem się Wam pochwalić zdjęciem Saturna, które zrobiłem dosłownie kilkanaście minut temu zestawem teleskop (zwierciadło 8 cal)+ lustrzanka. Efekt taki sobie, ale i tak jestem mega zadowolony ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
@jatylkozapytac: wybierz jedno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Głównie to praca w ciągłym i sporym hałasie, pyle, wiórach, olejach, smarach. Drugim czynnikiem jest ciągły stres, bo o pomyłkę łatwo, a to skutkuje uszkodzeniem detalu, narzędzia, maszyny, siebie lub wszystkich z wymienionych. Niemal zawsze wszystko jest na wczoraj co tylko eskaluje poprzednią wadę.
Jak dodamy januszerkę i oszczędność w wielu zakładach na narzędziach, chłodziwie czy serwisowaniu maszyn to mamy wiernie odwzorowane cnc w Polsce
@jatylkozapytac: zależy od cnc. Do tego taki element obraca się ze sporą prędkością i w każdej chwili może się wyrwać. A jak nie detal to narzędzie z ponad 10 tysiącami obrotów na minutę.
Tutaj bym się spierał. Za to zimą na halach jest w drugą stronę, więc średnia roczna wychodzi ok.
@jatylkozapytac: ale za to przygotówkę, imadła, uchwyty czy narzędzia.
Otwiera się coraz więcej firm z nowoczesnym parkiem maszynowym z dbałością o bhp.
Wystarczy poświęcić czas i poszukać takiej.
Ale i tak ręce sobie pobrudzi i raz na jakiś czas wbije