Aktywne Wpisy

Castellano +757
Odcinek Breaking Bad „Ozymandias” uznawany jest za najlepszy odcinek w historii telewizji i wciąż jako jedyny ma ocenę 10/10 na IMDB.
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013

nutsheell +9
murki, oficjalnie, oscamowaliście mnie
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta

wszędzie tylko Wołyń, wojna, rosja Wołyń, ten powiedział to, ten tamto, Wołyń...
W ogóle to smutne że przez to onucowe grzanie tematu Wołynia, wielu ludziom to spowszedniało i tylko bardziej konserwatywnych jeszcze to drażni.
#przemyslenia #ukraina
@pesymistyk: Wołyń #wolyn
A u nas się gloryfikuje powstania, w których praktycznie rzucało się lud na rzeź.
Każde Państwo ma swoich „bohaterów”, którzy nie maja najlepszej sławy wśród innych nacji. Szkoda tylko, że jakoś tylko my wiecznie żyjemy przeszłością.
To niezłe bzdury. To pierwsze polski MSZ odpowiedział to, a w odpowiedzi dostał całe zdanie:
„Wszelkie próby narzucenia prezydentowi Ukrainy lub Ukrainie tego, co powinniśmy zrobić w związku z naszą wspólną przeszłością, są niedopuszczalne i godne ubolewania. Pamiętamy o historii, jesteśmy gotowi do dialogu i wzajemnego zrozumienie, a jednocześnie apelujemy o szacunek i rozwagę w wypowiedziach, zwłaszcza w złożonej rzeczywistości ludobójczej rosyjskiej agresji w stosunku do narodu ukraińskiego”
Napisał coś źle?
Ale spoko, plują na ciebie, a ty mówisz, że deszcz pada. Nie ma problemu.
W naszych powstaniach gineli prawdziwi bohaterowie
@pesymistyk: zabolało F-16
Nie od dzisiaj wiadomo, że p0lacy patrioci wolą, żeby Ukraina padła i sami zginąć na froncie, niż olać sprawy na które nie ma się wpływu i walczyć o własne życie.
Ich dziadkowie i pradziadkowie walczyli i gineli za ojczyznę, a ich potomkowie jakby tylko mogli, to by oddali ten swój kraj, byle