Aktywne Wpisy

wielkifanrapu +13
Ciekawostka z mojego życia
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
krzych0 +8
Kurde miałem budować dom ale jak patrzę na to jak nisko niektóre akcje stoją chyba odłożę budowę domu na jakiś czas i zainwestuję. Myślę, że tak tanio to długo nie będzie. Ciężko mi odmówić sobie szansy na szybki zysk. Coś ciekawego zaliczyło ostatnio korektę? Polećcie coś z chęci usłyszę jakieś mądre rekomendacje.
#gielda
#gielda

jakie realnie wykorzystac #graphql?
jestem noobem w reakcie, ale postanowiłem sie w koncu zabrac za jakis projekt i coś nauczyć.
stwierdziłem, że napisze narzedzie do #plemiona i wpadłem na świetny plan skorzystać z graphql zamiast prostego sqla no bo kazda wioska nalezy do jednego gracza, raport do gracza i wioski i w ogóle te relacje jakoś mi tak pasowały xD
Ale stworzenie podstawowego serwera który obsługuje tworzenie użytkowników i logowanie w graphql (w oparciu o Apollo) zajęło mi 6 godzin. 6. godzin.
Jak realnie mogę stosować taki serwer? Jak ko najlepiej użyć? Jakie są usecasy i kiedy stosować zwykłe SQL? Jestem troche głupi więc łopatologicznie.
Pisanie mutacji do każdego jednego zapytania doprowadzi mnie do magika przecież XD
#gownowpis #informatyka #programista15k #kiciochpyta
źródło: image
Pobierzi
ogólnie queries robie normalnie frontem do Apollo, w backendzie stworzyłem jakieś podstawowe resolvery i modele iiiii.. nie wiem co dalej szczerze mówiąc. Szukam usecasów, żeby się zainspirować i zrozumieć.
Przykładowa funkcjonalność jaką chcę uzyskać - wyświetlić wszystkie wioski należące do gracza 1234.
Relacje jakieś tam mam nawet, ale nie do końca mam pomysł jak to zrobić (jak ma wyglądać mutacja/query).
PobierzSam chciałbym wiedzieć co wlasciwie robisz.
To jest Twój własny backend? Z reacta strzelasz RESTem albo właśnie graphqlem, sql leży zupełnie w innym miejscu, więc nie rozumiem czemu zestawiasz ze sobą grapgql i sql.
No ja wlasnie jakiegoś tam RESTa uzywalem, ale nigdy nie pisalem, zero doswiadczenia z tyłu mam.
Fakt, sql siedzi sobie całkiem z boku, kwestia jest taka jak mogę middleware odpowiednio wykorzystać XD
Podam ci przykład - napisalem jakiś tam parser do htmla jako komponent do node, importuje go do serwera, ale ze chcialem zeby dzialal
Pobierz