Aktywne Wpisy
sawardega +97
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Siemka.
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
#dieta
https://www.nicswell.co.uk/health-news/eat-less-meat-to-lose-weight
https://www.bbc.com/news/health-10726414
no więc 250 kalorii z mięsa nie równa się 250 kalorii z węglowodanów... jest już wiele dowodów na to, że kaloria nie równa się kalorii np. od orzechów się tyje znacznie mniej niż wskazywałyby na to kalorie
Bzdura xD ale zapewne u wegan występuje mniejszy odsetek otyłych niż u całego społeczeństwa, wytłumaczenie to stosowanie diety oraz częstsze zastosowanie zdrowego trybu życia
Dieta bogata w owoce morza, brak wysokokalorycznych i mało sycących potraw, kultura uprawiania
Piękny popis chłopskiego rozumu.
Weganie jedzą zdrowiej od SAD (standard american diet) bo świadomie wybierają co jedzą, a nie co ładne i kolorowe.
Tyje się łatwiej od cukru bo wlejesz w siebie 2l coli co daje 860kcal i wszystkie z cukru. Tłuszczu tyle kcal to trzeba zjeść 10 łyżek stołowych masła. I owszem, da się ale nie jako dodatek (a tak jest z napojami słodzonymi)
@Wizun: Tak, tylko teraz mi powiedz, w którym momencie w ludzkim ciele powstają kalorie i z jakiego związku. Podpowiem ci, że nie są to ani lipidy ani cukry
Nawet nie dyskutuję, bo mi się nie chce, mogę tylko zacytować sam siebie, co zresztą sam zrobiłeś i już wiesz za kogo cię mam jesli należysz do sekty, dlatego daruj sobie odpisywanie na moje posty, bo dostaniesz w zamian tylko pogardę i brak szacunku
@kknbjd: Czekaj, czekaj, czekaj. Czy właśnie napisałeś, że ktoś, kto będzie jadł grubo ponad zero kaloryczne ale nie będzie jadł węgli - będzie chudł? No nowa fizyka nam tutaj powstaje :) A może pracujesz w NBP?