Wpis z mikrobloga

Jak widzę te wszystkie oferty od psychoterapeutów (Pań), gdzie wołają sobie za godzinę nawet 300 zł to mnie skręca. Jeśli iść do psychoterapeuty to tylko i wyłącznie do faceta, nigdy do kobiety, z tego co zauważyłem mężczyźni mają często niższe ceny. Szkoda mi chłopów którzy pójdą do jakiejś świeżej Julki po studiach w nadziei że coś im to da.
One nie mają pojęcia w jakim dole ktoś może się znajdować, będziesz jej opowiadał o swoich problemach które dla niej nigdy nie istniały i w ogóle są abstrakcją. Całe życie miały taką atencję, wychowane pod kloszem, równie dobrze mógłbyś do takiej po murzyńsku mówić, na to samo by wyszło. Wspomniane ceny to już w ogóle kosmos, już chyba wolał bym magika niż wywalenie 300 zł za poklepanie po plecach. W jednej strony mówią o misji pomaganiu innym a z drugiej koszą hajs z frajerów myślących że coś im to da. Z ciężkiej depresji można wyrwać się wyłącznie samemu + farmakologia. Pogadanki o dupie Marynie z psychoterspeutą są nic nie warte.
#przegryw #psychologia #niepopularnaopinia #takaprawda
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wraczek oczywiście, że się można wiele wartościowych rzeczy nauczyć tak, jak w każdej szkole. To na tagu przegryw nic wartościowego i mądrego nie ma. Żeby terapia miała jakikolwiek sens, trzeba tego chcieć i włożyć w to pracę i wysiłek na wiele miesięcy czy lat, a nie circle jerk narzekania na wykopie.
  • Odpowiedz
Żeby terapia miała jakikolwiek sens, trzeba tego chcieć

@deeprest, zatem jak rozumiem zgodzisz się ze stwierdzeniem, że jeśli ktoś znajduje się w stanie w którym nic mu się nie chce i nie ma na nic siły, to terapia nie ma sensu?
  • Odpowiedz
@Wraczek: Ja tam się dźwię chłopom. Najpierw takuw Julki ich poniżały i ignorowały w szkole a teraz ma taki iść do tej samej i jej mic swoje intymne sprawy? Chyba ktoś #!$%@?ł.
Radzić to się trzeba osób doświadczonych życiowo i z empatia.
  • Odpowiedz
@TrzyZnaki Jakiś zawsze ma, ale generalnie owszem, w takim wypadku szkoda kasy. Wtedy idzie się do psychiatry, który ustawia leczenie. Dopiero, gdy odpowiednie leki zaczną działać, warto się skierować na terapię.
  • Odpowiedz
@PanRam: Akurat droga do zostania psychologiem jest dosć prosta, bo w Polsce prawnie każdy może założyć gabinet i być psychologiem. Nie musisz mieć nawet żadnych studiów ani kursów.
  • Odpowiedz
@artiom143:

zeby zostac psychoterapeuta to trzeba skonczyc 5 letnia psychologie a pozniej 4 lata studiów na psychoterapete, wiec to juz z 28 lat sie ma jak sie kończy. Wiec nie taka julka tylko Stara RURA

Bzdura, w Polsce nie ma regulacji prawnej, każdy może sobie otworzyć
  • Odpowiedz