Wpis z mikrobloga

Chłop nawet karty nie umie dobrze przyłożyć

Chłopu karta nie chciała wejść zbliżeniowo i włożeniowo, a potem wyskoczyło że mam paskiem magnetycznym przeciągnąć ale chłop się zestresował i nie umiał. Anulowałem dwa razy, naczekałem się i musiałem za drugim razem poprosić żeby kasjer przyszedł do kasy, ale na szczęście wystarczająco głośno powiedziałem.
Pewnie kasjer nie zrozumiał co mówię, tylko jakiś bełkot, pamsek, blimk, karta nie działa.
Dobrze że blik zawsze działa
Śmiechu warte

To takie przeżycie dla mnie, że musiałem sprawdzić w internecie jak to się robi i cały dzień teraz będę przeżywał owo zdarzenie.

Boje się że drugi raz będe musiał tak zapłacić, ale w tylko w jakąś szparę włożę kartę i będzie pośmiewisko że głupi jakiś jestem ehh

Oby karta nie była uszkodzona, zabrudzona czy coś

#przegryw #raportzniczego #fobiaspoleczna #nerwica
Pobierz qew12 - Chłop nawet karty nie umie dobrze przyłożyć

Chłopu karta nie chciała wejść z...
źródło: e2k1l0y7bws41
  • 31
@qusqui21 @mkarweta wy wszyscy wyzywajacy od oskarow to jesteście jacyś pierd0lnięci czy pijani? gość ma problem z wykonywamiem podstawowych czynnosci jak robienie zakupów, przeżywa to jak stonka okres. A wy bedziecie mu umniejszać i się nawzajem lizać po jajach. @qew12 a ty trzymaj się i się nie puszczaj, nastepnym razem też sobie poradzisz!
@qew12: Jeśli karta nówka nieśmigana, to trzeba ją aktywować najpierw. Niby jest podane, że można normalnie na zakupach w terminalu, ale mi nie działało. Teraz idę zawsze do bankomatu z nową kartą. Przy okazji sobie pin zmieniam.
Boje się że drugi raz będe musiał tak zapłacić, ale w tylko w jakąś szparę włożę kartę i będzie pośmiewisko że głupi jakiś jestem

@qew12: Słusznie się obawiasz. Ten ekspedient który ci pomógł na pewno teraz swojej rodzinie i znajomym opowiada historie o tobie bo przecież to absolutnie niespotykana sytuacja żeby komuś coś w kasie samoobsługowej się przycięło czy nie zadziałało.
@qew12: poszedłem do decathlona niedawno w niedalekim wojewódzkim i musiałem 10 razy przykładać, raz że czytnik próbował czytać kartę zanim w ogóle przyłożyłem to jeszcze potem kilka razy zdzbaniłem dokumentnie, wyszedłem ze sklepu jak już przyjęło płatność naprawdę szybko.
Szybko się tam nie pojawię, bo co ja odpierdzieliłem przy tej kasie, jakbym nie znał języka polskiego nie umiał czytać ze zrozumieniem itd.
Idę do każdego innego sklepu i kupuję rzecz =