Wpis z mikrobloga

@asdasdce2w Dzięki, pod Toruniem. Kotlina Toruńska (na skarpie pradoliny Wisły). Chwilę przed pandemią działka kupiona za 85zł. Teraz niestety w okolicach 250-300, stąd na razie taki widok wokoło.
  • Odpowiedz
@tomek860827: piec z tyłu ma jakiś komin? Myślisz że mogę użyć zwykłych szamotek i płyty a pizzę kłaść po prostu na specjalnym kamieniu? Wątpię że znajdę szamoty do żywności
  • Odpowiedz
@mrkobel Może być za mało na szerokość, zważywszy że płytę kładziesz na cegłach, więc odchodzi po ok. 10 cm na każdym boku.
Ja użyłem cegieł szamotowych z rozbieranej cegielni, one nie mają kontaktu z pizzą. Na olx kupiłem zbrojoną płytę szamotową z rozebranego pieca chlebowego i wymierzyłem tak, żeby po docięciu i położeniu na cegłach, powierzchnia pieca w środku wynosiła ok. 50x60 cm. Jeśli chciałbyś użyć kamienia, to jest ryzyko, że przez
  • Odpowiedz