Wpis z mikrobloga

korzystam sobie z darmowego chatu gpt, wersja 3,5. wkręciłem sie cholernie. tylko dzisiaj ogarnął mi zajebiste opisy seo, opisy produktów, wymyślił kampanie reklamową i zredagował teksty. ciekawe ile czasu upłynie zanim każdy bedzie miał takiego asystenta w swoim smartfonie. nie korzystałem z wersji płatnej oficjalnej 4.0, ciekawe jak ma się do tych darmowych. do czego to wykorzystujecie na co dzien?

#ai #openai #chatgpt
  • 8
  • Odpowiedz
  • 0
@shaughnessy: najpierw pobawie sie darmowym modelem, a nastepnie zaplanuje jak najefektywniej wykorzystac płatna wersje, gdyby to była stówka miesięcznie a ogarnie mi sporo rzeczy to jak za darmo. az sie prosi zeby to jakos zautomatyzować, zrobic sterowanie głosem, planowanie, powiadomienia o konkretnej godzienie, cuda na kiju. ale przecietny człowiek skazany jest na wstecznictwo przez ai... nie dość, ze przez internet, smartfony itd. zgłupieliśmy to teraz dostajemy kolejny ogłupiacz w postaci ai.
  • Odpowiedz
@presburger: słuchaj, wszystko w Twoich rękach. Zapewne jak odbywała się elektryfikacja w XX wieku, a potem masowa automobilizacja, to mówiono podobnie: a po co to komu, przecież mamy stare, sprawdzone metody, itp.

Nie nazywałbym zatem tego ogłupiaczem, a akceleratorem. Dla tych, którzy umieją z tego korzystać. Reszta zostanie z tyłu i nikt się nie będzie oglądał
  • Odpowiedz
  • 0
@shaughnessy: masz oczywiscie slusznosc, ale ta :"reszta" to wiekszość i coz z tego, ze mądrze spożytkujemy ai skoro otoczeni bedziemy przez idiotów w jeszce wiekszym stopniu? jeszce bardziej sie rozleniwimy czy tego chcemy czy nie.
  • Odpowiedz