Wpis z mikrobloga

A ja jakiś czas temu zmieniłem sobie kilka elementów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wydech firmy JapSpeed typu cat-back, czyli wszystko za katalizatorem.
NIGDY, przenigdy nie zmieniajcie czegoś głębiej niż tłumik przy użyciu samych kobyłek. Istna tragedia - byłem obolały i w zakwasach kilka dni.
Wydeszek sprowadziłem z Anglii i przez to że te cwaniaki wyszły z UE to za sam import musiałem dać 500zł (całość 2600zł) ( ͠° °)
Z zalet to to, że teraz zamiast samego tłumika, który był bardzo restrykcyjny jest rezonator + tłumiki przelotowe bez żadnego spowalniania spalin. Pierdzi naprawdę elegancko, ale też bez przesadyzmu (co właśnie chciałem osiągnąć).
Wracając do montażu to: tragicznie ciężko było zdjąć uchwyty z gum ze starego wydechu (było ich aż 5!), masakrycznie trudno było midpipe do kata przykręcić, bo śruby które to trzymają są razem ze sprężynami które są mega twarde i za chiny nie mogłem złapać gwintów, klucz dynamometryczny nie mieścił się i jedyne co ugrałem to jedno kliknięcie klucza na ruch, trudno było też przykręcić całość równo. Skończyło się na tym, że ostateczne korekty położenia uzyskałem używając metalowych obejm na uchwytach (bardzo nie chciałem odkręcać midpipea...) - dzięki temu przesunąłem całość w lewo o ok. 1cm co wystarczyło xD. Wada o której nie wspomnieli nigdzie to to, że na stockowym zderzaku musiałem mocno przypiłować plastikowe osłonki wokół zakończeń wydechów, bo rozgrzane końcówki je dotykały i topiły...
Ogółem z efektu jestem zadowolony, ale gdybym miał to robić jeszcze raz to bym oddał do serwisu i dał te 100zł XD
#japonskigruz #motoryzacja #mazda #rx8 #chwalesie
Voyak - A ja jakiś czas temu zmieniłem sobie kilka elementów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wydech firmy...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach