Wpis z mikrobloga

@krytyk1205: jak się gruby zacznie dobrze czuć ze swoją wagą to nigdy nie schudnie, wytykanie takich ludzi, to bądź co bądź forma motywowania ich do schudnięcia, w Japonii się to sprawdza do tego poziomu, że nie znajdziesz tam otyłych ludzi.
  • Odpowiedz
Z ludzi bez nogi, homo, nieładnych, z odstającymi uszami, cofniętą szczęką, zakolami też będziecie kisnąć i pisać, że was to obrzydza?

@krytyk1205 Ogólnie to mam głęboko w dupie, czy ktoś jest grubasem czy szczurem, itd. Ale akurat to porównanie nie ma zbytnio sensu, bo porównujesz sytuacje zazwyczaj niezawinione z otyłością, z którą sytuacja jest odwrotna
  • Odpowiedz
grubasów którzy przez swoje lenistwo

@Noxter20: otyłość to nie tylko lenistwo. Wynika z chorób, wynika z zaburzeń psychicznych. Sprowadzenie wszystkiego do lenistwa - X. D Mało wiesz
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś nie potrafi panować nad własną miską, to jak ma panować nad podwładnymi w pracy, rodziną czy jakimikolwiek innymi wyzwaniami? To jest wielki baner "mam słaby charakter i nie mam silnej woli".

@BennyLava: ale ty jesteś ograniczony () Co ma piernik do wiatraka. Osoba otyła może sobie świetnie radzić w pracy a nie radzić sobie z rozładowaniem stresu w inny sposób niż jedzenie lub nałogi.
  • Odpowiedz
  • 10
@krytyk1205 Jak jesteś gruby to jest tylko twoja wina. Jak jesteś niepełnosprawny, kaleki lub jesteś brzydki to już nie jest twoja wina tylko siły wyższej. Akceptacja dla inność tak, dla propagowania zachowań destrukcyjnych nie. Otyłość zabija.
  • Odpowiedz
@symetrysta: w Japonii dobrze jest widziane pracowanie po 12 godzin na dobę i drzemki w pracy bo jak wychodzisz po 8 to się nie angażujesz w pracę X.D (ciekawe dlaczego tak wielu tam samobójców). Nie powinno się również odmawiać chlania do odcięcia z pracodawcą bo to też jest niemile widziane. Publicznie nie powinno się wycierać nosa lepiej siąkać, a podczas jedzenia mile widziane jest siorbanie.

Nie każde zwyczaje są dobre
  • Odpowiedz