Wpis z mikrobloga

Na wkładce jest numer więc teoretycznie powinno dać radę?

@Simfecstio:
Co to byłby za zamek, do którego "kombinacja" jest wypisana na nim samym? Najpewniej to jakieś niezwiązane z kluczem numery. Można pobawić się w dekodowanie kombinacji u ślusarza albo pozostanie sforsowanie wkładki i jej wymiana.
przecież numer nie jest widoczny z zewnątrz

@PiotrFr:
Ja to zrozumiałem tak, że op ma zakluczony hak i jakieś numery na froncie wkładki, coś jak pic rel. Jak wkładka jest wyjęta to po co bawić się w dorabianie klucza, kiedy można kupić nową z kompletem kluczy za pewnie podobne pieniądze.
Pobierz smk666 - >przecież numer nie jest widoczny z zewnątrz

@PiotrFr: 
Ja to zrozumiałem t...
źródło: 72473
@Simfecstio:
Taką wkładkę to otworzysz czymkolwiek, mam tego typu zamki ("wafer lock", nie wiem jak to się po naszemu nazywa) na schowkach ogrodowych i da się je otworzyć dowolnym kluczem, śrubokrętem albo pilnikiem do paznokci, takie porządne są. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Trzeba trochę pogmerać, potrząsnąć ale otwarcie narzędziem do tego nieprzeznaczonym zajmuje zwykle do 10 sekund.
@smk666: no kluczyk tez gowniany, wiec istnieje szansa ze mi klucze odpadly z tym kółkiem. Zamek jak do zamka w szafce, tylko jednak chciałbym miec kluczyk i sie nie pierdzielic z tym ;) Jutro jeszcze poszukam.
@smk666: Otworzenie to ch..... troche bym sie martwil, że nie uda mi się zamknąc a bede miał przyczepę podpiętą. Wiem, że nie powinno odpaść alee... w sumie z dwojga złego ze jest zamkniete niż otwarte :p Minus ze burta bagaznika mi sie opuszcza i czasem sie przydaje.
Otworzenie to ch..... troche bym sie martwil, że nie uda mi się zamknąc a bede miał przyczepę podpiętą. Wiem, że nie powinno odpaść alee...

@Simfecstio:
Jak nie będziesz otwierał na siłę wielkim śrubokrętem i nie wyłamiesz dysków to otworzy się tak samo jak właściwym kluczem a haka wszak nie zdejmujesz codziennie po dwa razy. Ja u siebie otwieram wszystkie zamki na działce kluczem od skrzynki pocztowej bo mi się nie chce
@smk666: Hmm to jutro posprawdzam małe klucze czy jakiś wchodzi bo w sumie za bardzo nie mam czym. Może jakimś płaskim śrubokrętem małym. No dobra, to w sumie pocieszyłeś. Jutro postaram sie ogarnac od rana chociaz ma padac..
@Simfecstio: ostatnio przerabiałem temat. ASO zamawia od producenta nowy komplet kluczy z wkładką i trzeba wymienić. Czas oczekiwania ~30 dni. Dali mi jednak kontakt do gościa, który im ogarnia podobne tematy i w 3h miałem dorobione dwa klucze do obecnej wkładki. Jakbyś był z Wrocławia to podałbym namiar.