Mirki, jak zgłosiłem przez neta zgubienie lub uszkodzenie dowodu osobistego no ale go znalazłem to mogę go teraz odgłosić? xd
Nie mam czasu ani chęci iść do fotografa i wyrabiać nowego dowodu, czytałem coś że mam dwa miesiące na wyrobienie nowego no ale jak go nie wyrobię to co się stanie? w sumie to średnio potrzebny mi dowód.
@Lesrley: Nie, twój dowód jest już nieważny. W razie odnalezienia powinieneś go zanieść do urzędu gminy/miasta. Jeśli jesteś pełnoletni i mieszkasz na stałe w Polsce, to masz obowiązek mieć dowód osobisty. Możesz dostać grzywnę, jeśli go nie będziesz miał.
We Wrocławiu stosują już podwójne słupki, by powstrzymać kierowców przed zajęciem każdego możliwego metra kwadratowego ( ͡º͜ʖ͡º) #wroclaw #samochodoza #slupkoza
Nie mam czasu ani chęci iść do fotografa i wyrabiać nowego dowodu, czytałem coś że mam dwa miesiące na wyrobienie nowego no ale jak go nie wyrobię to co się stanie? w sumie to średnio potrzebny mi dowód.
#pytanie #prawo #pytaniedoeksperta #dowodosobisty #trudnesprawy #gov #wiecejtagowniepamietam
Jeśli jesteś pełnoletni i mieszkasz na stałe w Polsce, to masz obowiązek mieć dowód osobisty. Możesz dostać grzywnę, jeśli go nie będziesz miał.