Wpis z mikrobloga

Jak ktoś lubi filmy oniryczne, surrealistyczne, czy po prostu dziwne, to polecam Zardoz (1974). Sam ostatnio go sobie obejrzałem po solidnej dawce #greenout i pomimo tego, że kompletnie nie wiedziałem, co się w ogóle dzieje na ekranie, to dosyć dobrze się bawiłem. Film chyba najbardziej znany ze specyficznego stroju, w jakim występuje Sean Connery i mogę potwierdzić, że poza praktycznie jedną sceną (gdzie dla odmiany jest ubrany w suknię ślubną), jest to jego ubiór przez cały film. Dzieło to przedstawia parę nawet ciekawych konceptów w dystopijnej wizji przyszłości, choć nie jest to raczej nic spójnego, ani skłaniającego do głębokich przemyśleń, a raczej coś przypominającego bazgroły schizofrenika. Sam reżyser i autor scenariusza przyznaje, że w czasie kręcenia filmu był na dosyć srogich prochach i sam nie jest pewny, o co chodzi w połowie scen, ani po co w ogóle zostały nakręcone. Nie jest to dzieło wybitne, ale z pewnością ciekawe.
#film #wykopjointclub #modameska
Mar3czek - Jak ktoś lubi filmy oniryczne, surrealistyczne, czy po prostu dziwne, to p...

źródło: qowq8c9rrlwa1

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.