Wpis z mikrobloga

@the_good_guy: He, z wymiana instalacji, okien, rownanie scian, klimatyzacja, meble + sprzety, malowanie, bialy montaz itd i wychodzi jakies 4K - standard sredni, wiec mysle jakies 2,5-3k za niski wyjdzie
@the_good_guy: Słyszę parkiet, myślę rakotwórczy subit pod nim. Sprawdzałeś na co jest klejony? Jak na czarną smołę to wszystko jest do #!$%@?.

Instalację elektryczną sprawdziłeś? Tzn. Czy miedź jest w gniazdkach końcowych ale też na początku w rozdzielnicy (niektórzy druciarze robią miedzianą przedłużkę 0,5m przed gniazdkiem i mówią, że instalacja jest już wymieniona mimo aluminium w ścianach). Czy masz poprawnie doprowadzone uziemienie wszędzie czy tylko zmostkowane gniazdka? Czy w rozdzielnicy masz
@the_good_guy: Ja korzystałem z urzadzamypodklucz.pl ( Decoproject ) i mam mieszane uczucia.
Jeżeli chodzi o projektantkę to super, wybór materiałów też spoko, jakość wykonania tez.
Problem była ich umowa ( terminy ) i to ,że za wszystko ponad pakiet dopłacasz słono a zawsze coś ekstra dobierzesz. Np w umowie płytki są do pewnej wysokości, jak chcesz do sufitu dopłacasz. Masz w pakiecie umywalkę w łazience, mówią,ze potrzebują szafki,żeby ją zamontować ale
z wymiana instalacji, okien, rownanie scian, klimatyzacja, meble + sprzety, malowanie, bialy montaz itd i wychodzi jakies 4K - standard sredni

@golomb13: a bez mebli? Bo to bardzo subiektywne jest, ciekawe ile te bardziej uniwersalne czynniki.
@the_good_guy: jak nie chcesz kiwać palcem to bierzesz biuro projektowe z nadzorem autorskim, ceny około 200PLN/m2 za projekt i podobnie za nadzór czyli przy 70m2 28.000PLN na start

jak ktoś pisze 3-4k PLN/m2 za wysoki standard to albo ma cennik z 2017r. albo wysoki standard to widział na zdjęciach