Wpis z mikrobloga

#klimatyzacja #poznan

Cześć mirki, będę montował klimę w swoim mieszkaniu w Poznaniu.
Dostałem ofertę montażu klimatyzacji za 5600 brutto-i jest to ostateczna cena za jednostkę, pompkę skroplin i montaż.
Model Gree Pular 3.2kW.

Co sądzicie o tej jednostce? Co sądzicie o cenie? Można w tej cenie wyrwać jakąś lepszą jednostkę? Czytałem, że to dość podstawowy model - jak z gwarancją/zamiennikami/awaryjnością?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja bym montował coś firmowego. LG, albo Fujitsu.

@epicentrum_chaosu: ale rozstrzał xD

LG to średniak z podejrzewaniami do awaryjności, fujitsu top....

@skullek gree to średniak, bity setkami tysięcy, bierz i pamiętaj o przeglądach, to będziesz miał 8 ? lat gwarancji.
  • Odpowiedz
Teoretycznie spora cena jak na pulara ale możliwe że montaż masz trudny no i ta pompa.

Jak na tzw. budżetówkę to Pular całkiem spoko wykonany i ma fajne sterowanie nawiewem.

Tu masz, kontakt do wporządku gościa z ok. Poznania.

Zapytaj
  • Odpowiedz
@kuncfot: @cassuss

Widzę, że wiecie co w trawie piszczy, może pomożecie mi z wyborem przed którym teraz stoję. Mam do wyboru kilka jednostek 3.5 kW:

- Gree Pular
- Gree
  • Odpowiedz
@dronoir: Pierwszy raz widzę klimatyzator GE xD

Ale patrząc na głośność i design, to gree odpada w przedbiegach. Porówna jeszcze SEER i SCOP - te dwa parametry odpowiadają za sprawnośc chłodzenia i ogrzewania.
Spytaj jak gwarancja - u kogo i na ile lat.
  • Odpowiedz
@dronoir: mam teraz klimatyzator Samsunga, który ma 19dB i głośność ma ok. Osobiście nie chciałbym głośniejszego, imho głośność to dość ważny parametr.
  • Odpowiedz