Mirki z #czestochowa, zabieram dziewczynę na weekend do Częstochowy. Polecicie jakieś fajne miejsce? Coś czym będę ją mógł zaskoczyć? Pokazać coś oprócz Jasnej Góry?
@cold_fire: zależy co lubicie. Częstochowa jest spoko szczególnie jak lubicie aktywność fizyczną/rowery.
* Kilka fajnych punktów widokowych jest: Złota Góra, Zielona Góra * Zamek w Olsztynie * Spacer nad Wartą (startując od Scouta i idąc na północ są bardzo spoko okoliczności przyrody) * Kajaki na Warcie * Największy papież w Polsce ( ͡°͜ʖ͡°) Znajduje się on w zamkniętym parku miniatur. Zamkniętym, ale jak pokombinujesz to
A jeśli chodzi o spacer nad wartą to warto rozważyć jeszcze Mstów. Fajne tereny do spacerów, kościół starszy i podobno ładniejszy niż ten na Jasnej Górze i źródełko które wpada do Warty.
@cold_fire: Widzę, że nie tylko ja wpadłem na ten sam pomysł spędzenia najbliższego weekendu ( ͡º͜ʖ͡º) @wolbiend Dziękuję w swoim imieniu, zapisałem cmentarz do listy, lubię takie klimaty
* Kilka fajnych punktów widokowych jest:
Złota Góra, Zielona Góra
* Zamek w Olsztynie
* Spacer nad Wartą (startując od Scouta i idąc na północ są bardzo spoko okoliczności przyrody)
* Kajaki na Warcie
* Największy papież w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znajduje się on w zamkniętym parku miniatur. Zamkniętym, ale jak pokombinujesz to
@cold_fire: Na pewno zaskoczysz ją jak ją weźmiesz na cmentarz żydowski a w sumie warto bo fajny jest tam klimat: https://goo.gl/maps/u2vc3GUMXJrKKAFt5
A jeśli chodzi o spacer nad wartą to warto rozważyć jeszcze Mstów. Fajne tereny do spacerów, kościół starszy i podobno ładniejszy niż ten na Jasnej Górze i źródełko które wpada do Warty.
@wolbiend Dziękuję w swoim imieniu, zapisałem cmentarz do listy, lubię takie klimaty