Aktywne Wpisy
Polejmnie +178
Kiedy intelekt feministki nie nadąża za jej ego.
#feminizm #p0lka #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
#feminizm #p0lka #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
Trueprzegryw04 +18
Jeśli myślicie,że przegraliście na loteri genetycznej i jesteście odpadami genetycznymi to uświadomie wam,że nie jest aż tak źle.
Ja niedługo lv 20
-170 cm wzrostu
-drobna ektomorficzna budowa(drobne nadgarstki,wąskie barki,itp)
-baby face
-depresja
Ja niedługo lv 20
-170 cm wzrostu
-drobna ektomorficzna budowa(drobne nadgarstki,wąskie barki,itp)
-baby face
-depresja
Chcę dziś opowiedzieć o nietypowej i mało znanej ciekawostce, w Olsztynie na Warmii. Mało kto z mieszkańców wie, a już tym bardziej spośród przyjezdnych, że w centrum Olsztyna, znajduje się piramida. Z zewnątrz to zwykły podłużny budynek, w środku jest drugie, ukryte sklepienie. To pierwszy projekt najsłynniejszego obok Mikołaja Kopernika, mieszkańca Olsztyna,, który w tym mieście się urodził, słynnego architekta, modernisty Ericha Mendelshona, tego od wieży Einsteina w Poczdamie, Domu towarowego Rudolfa Petersdorffa (obecnie Dom Handlowy Kameleon) we Wrocławiu, Domu tekstylnego Weichmanna w Gliwicach czy Mossehaus w Berlinie. Erich Mendelsohn, wyjechał z Europy do USA i do końca życia pracował jako główny architekt stanu Kalifornia.
Zapraszam do tego znaleziska i jego wykopek.
[https://wykop.pl/link/7074865/nieznana-piramida-w-centrum-olsztyna-dom-mendelsohna]
Polecam obserwację hasztagu #szalonewalizki jeśli chcecie być na bieżąco z moimi znaleziskami
#olsztyn #architektura #erichmendelsohn #warmia #historia
Treść została ukryta...
drugiego Polaka ale przeczytałeś nazwisko i coś nie zagrało xd
Kopernik również był obywatelem świata. Polacy lubią przyznawać ludziom którzy coś osiągnęli koniecznie polskie korzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co, trafiłem w sedno :)
Nie no beż przesady Polacy to innowacyjny naród i coraz to nowe metody rząd wprowadza żeby ich wyzyskiwać xd
Po niemiecku nie mówił?