Wpis z mikrobloga

@Aquamen: Ogólnie powinniśmy wspierać to co polskie, być możliwie jak najmniej zależnym od innych państw w każdej kwestii. Nie mam jednak zaufania do rolników, wiem, że oni grają do własnej bramki. I tylko ich kasa się liczy, a nie dobra Polaków.
@VWgolf3:

Nie mam jednak zaufania do rolników

Do polskich nie wątpię, można zauważyć po tobie, że na każdym kroku próbujesz podkopywać ich wiarygodność. Za to zachodnich koncernów produkujących na Ukrainie to bronicie zajadle bez zarzutów (tylko kasa kasa) które stawiacie Polakom.

Przypadek? Nie sądzę.
Do polskich nie wątpię, można zauważyć po tobie, że na każdym kroku próbujesz podkopywać ich wiarygodność

@Aquamen: No bo nic nie przekonuje mnie aby im ufać.

Za to zachodnich koncernów produkujących na Ukrainie to bronicie zajadle bez zarzutów (tylko kasa kasa) które stawiacie Polakom.

@Aquamen: Nie wiem czemu piszesz w liczbie mnogiej, ale ogólnie słowem nie wspomniałem o zachodnich koncernach.
@VWgolf3:

No bo nic nie przekonuje mnie aby im ufać.

Bo nie dopuszczasz do siebie innych wiadomości oprócz tych z bańki którą sobie stworzyłeś.

Nie wiem czemu piszesz w liczbie mnogiej

Udajesz, że nie wiesz. Przecież wszyscy już doskonale wiedzą, że jesteście jak sekta która ślepo zachłystnęła się tematem Ukrainy i jest gotowa zniszczyć własnych rodaków dla dobra interesu jakiś koncernów produkujących felerny towar na Ukrainie.
@Aquamen: "Powinniśmy grać do jednej bramki, bo jesteśmy jednym narodem" -> ale nie chciej dopłacać do KRUSu lub mów o jego likwidacji to już wtedy jestem sprzedajnym folksdojczem, który chce zniszczyć rolników ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Aquamen: Ale gdzie napisałem, że wole zboże ukraińskie od Polskiego? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Generalnie jestem wyczulony na wszelkie pitu pitu o jednym narodzie, wspieraniu się i innych frazesach. Czy to rolnicy, górnicy, przedsiębiorcy etc, jeśli ich przywileje to jest wg nich podstawa istnienia tej dykty i nie można jej ruszać.
Przecież wszyscy już doskonale wiedzą, że jesteście jak sekta która ślepo zachłystnęła się tematem Ukrainy i jest gotowa zniszczyć własnych rodaków dla dobra interesu jakiś koncernów produkujących felerny towar na Ukrainie.

@Aquamen: Przecież zboże miało być tylko w Polsce przejazdem. Nie było przeznaczone na rynek polski. Po prostu zdaje sobie sprawę kto oszukał Polaków. I niestety był to inny Polak.
@VWgolf3:

Przecież zboże miało być tylko w Polsce przejazdem. Nie było przeznaczone na rynek polski. Po prostu zdaje sobie sprawę kto oszukał Polaków. I niestety był to inny Polak

Tak oczywiście Polacy zrobili to sami, powiedz mi lepiej co z afrykańczykami do których miało dotrzeć to zboże a nie dotarło. Mieli kontrakty z Polakami? Ich też oszukali źli Polacy Artemku?
, powiedz mi lepiej co z afrykańczykami do których miało dotrzeć to zboże a nie dotarło. Mieli kontrakty z Polakami? Ich też oszukali źli Polacy Artemku?

@Aquamen: Generalnie ciekawa sprawa. Wychodzi na to, że Ukraińcy zerwali umowy z afrykańczykami i postawili Polskę wyżej niż Afrykę. Być może chodziło jak zawsze o kasę. Kto dał więcej ten dostał towar.
czyli przyznajesz, że cała ta panika z tunelami dla ukraińskiego zboża by Afryka nie umarła z głodu od początku była szwindlem?

@Aquamen: Przyznaję, że liczy się kasa i przyjaźń. Jeśli Polska postanowiła zapłacić więcej niż Afryka dostała zboże. Tym bardziej, że Ukraina ma dług u Polski. U Afryki nie.
tylko, że tylko że względu żeby Afryka nie umarła Unia zezwoliła na tranzyt tego zboża. Takie są fakty.

@Aquamen: No to pora aby ukarać winnych, niezależnie od tego kto to będzie życzę im najwyższego wymiaru kary przewidzianego przez prawo. Najlepiej na poziomie Unijnym tak aby Polska i Ukraina nie mogła mataczyć.