Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich mirków i mirabelki, z racji iż mój obecny samochód zaczął się psuć, jestem zmuszony zainwestować w nowszy. Na ten cel mam do przeznaczenia ok 30 tyś zł, poszukuje auta, które pomieści 2 dorosłych + 2 dzieci, nie musi być jakiś szalenie duży, moja obecna Octavia 2 w kombi w zupełności nam starczała. Macie jakieś ciekawe propozycję? Zaznaczę, że nie zależy mi jakoś mocno na kosmicznym wyposażeniu, wole by auto było nieco młodsze a biedniejsze no i mało awaryjne. Rocznie robie ok 10-12 tyś kilometrów, więc wolałbym benzynkę, ale jak wpadnie jakiś ciekawe diesel to również rozważę

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje ( ͜͡ʖ ͡€)

#samochody #auto
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirek-zbirek: Powodzenia stary, szukałem auta dla żony ostatnio, rynek aut używanych to jest k---a dramat. Każdy cię tylko w c---a chce zrobić, kupiłem auto i już mam do niego wydatki, których rzekomo miało nie być.
  • Odpowiedz
  • 0
@telemach20: dzięki, pocieszyłeś mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ostatni tydzień spędziłem na szukaniu czegoś ciekawego i jak czytam o tych silnikach i ich awaryjnościach to mi już łeb pęka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirek-zbirek: Im więcej będziesz czytał, tym bardziej będzie cię głowa bolała. Tez tak miałem aż w końcu poszedłem na żywioł i kupiłem jedno z najbardziej awaryjnych aut, silników i skrzyni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
z racji iż mój obecny samochód zaczął się psuć, jestem zmuszony zainwestować w nowszy

@mirek-zbirek: Nie wyjdzie korzystniej zainwestować w auto które posiadasz zamiast startować w loterii zwanej rynkiem aut używanych? Z 30k za bardzo nie poszalejesz, a akurat posiadasz całkiem dobry model. Co tam się z nim dzieje?
  • Odpowiedz
  • 0
@majk_emigrant: ruda poważnie szaleje, dostałem takie wyceny na naprawę, że wolę już coś nowszego kupić, a ten z widocznymi ogniskami korozji sprzedać po prostu taniej, może ktoś się skusi a jak nie to złom
  • Odpowiedz