Aktywne Wpisy
Czemu Rosja nie używa broni atomowej? #ukraina
Chlop_budowniczy +14
Nigdy w życiu nigdzie nie podróżowałem, nie mam prawa jazdy, matury nie pisałem, nigdy nie miałem dziewczyny, mam już 31 lat i mieszkam z rodzicami. Nie wiem co mam dalej robić w życiu. Na siłownię nie pójdę bo nie jestem nawet przystojny, ważę 53kg przy wzroście 180cm więc mnie tam wyśmieją. Na komisji wojskowej dali mi kategorię E więc nie pójdę do wojska. Wszystkie plany i marzenia które miałem zderzyły się z
https://wykop.pl/wpis/70959483/wykopowy-inwestor-stracil-85-25-punktow-w-tym-tygo
Ciekawostka:
W okresie od 2015 roku do końca maja 2019 roku badano jak sobie radzą posiadacze rachunków brokerskich w handlu CFD.
W badaniu wzięło udział 3038 aktywnych rachunków z czego:
1629 rachunków było prowadzonych w walucie EUR
1062 rachunki były prowadzone w walucie USD
269 rachunków było prowadzonych w walucie PLN
69 rachunków było prowadzonych w walucie GBP
10 rachunków było prowadzonych w walucie CHF
Średnia wielkość konta i mediana dla różnych walut wynosiła:
dla euro średnia 3227 EUR, mediana 1276 EUR
dla franka szwajcarskiego wartości były najwyższe
odpowiednio średnia 6601 CHF, mediana 4371 CHF
dla polskiego złotego wartości były najniższe
odpowiednio średnia 1458 EUR (6823 PLN), mediana 247 EUR (1156 PLN)
Średnia długość życia konta wyniosła 338 dni kalendarzowych.
Mediana długości życia konta wyniosła 224 dni kalendarzowych.
Podsumowanie:
Wykopowy inwestor ma za sobą 36 tygodni (252 dni kalendarzowe) i zysk w okolicach zera czyli przekroczył medianę i zbliża się do średniej długości życia konta przeciętnego inwestora detalicznego. Zobaczymy jak będzie sobie radził dalej.
Konta prowadzone w PLN mają bardzo małą wartość. Weźcie to pod uwagę jak usłyszycie kogoś, kto się chwali olbrzymimi zyskami.
Zdaje się @picasssss1 wywołał sensację jak udostępnił swoje wyniki z transakcji na gazie ziemnym, co oznacza, że były wyjątkowe.
Źródło danych:
https://ideas.repec.org/a/bas/econst/y2021i4p53-73.html
#gielda