Wpis z mikrobloga

mialem taska na napisanie dockerfile docker-compose do projektu. estymacja byla ~2dni. chatgpt zrobil mi to w 2min XD reszte czasu gralem w cs XD tak to sie zyje w tym IT xd

#pracait #programowanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kimikini po prostu nie masz devopsa na scrum eventach to możesz ludziom wciskać taki kit przecież frontendowcom to ja mogę wcisnąć że mi napisanie actiona na github zajmuje tydzień
  • Odpowiedz
@Drevnykocur: tak naprawde to jest dosc prawdopodbne imo. zadnego rocket science nie robie, zwykla webowka.
o tyle dobrze ze robie na raz dwa pelne etaty i nigdy nie siedzialem dluzej niz do 17:00 przy komputerze.
raczej z obu nie polece w tytm samsmy czasie, a nwet jakby to mam poduszke finnsowa na pare lat
  • Odpowiedz
@LazyInitializationException: wtf mam aprawde duzo expa ale nigdy nie pracowalemw fiermie w ktorej wycenia sie taski na godziny. w obecnej najmniejsza wycena to 1 dzien, w poprzedniej pol dnia np na task typu zmaian koleru buttona ;p

ot akich historiach w wycenach na godz to slyszalem tylko w januszexach/malych sw polskich itp
  • Odpowiedz
To z czego wynika, że taska na 0,5-1h wycenili na 2-4 dni?

@LazyInitializationException Z ogromnego budżetu, dzięki któremu można sobie na takie rzeczy pozwolić. Widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z dużymi firmami i w ogóle nie wiesz jak one funkcjonują, więc się może lepiej nie udzielaj, ekspercie od wszystkiego i niczego ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@kimikini jak się płaci $70/h za programistę to oczywiście że się wycenia taski na godziny, zaczynam wątpić w twojego expa i te zarobki
  • Odpowiedz