Wpis z mikrobloga

@Zgrywajac_twardziela: pis to był tylko przyklad, taka memizacja debaty powoduje tez 8% konfy i zniechęca do głosowania na 2050. Nie zauważyłeś tez ze na tym portalu 2050 pojawia się tylko w negatywnym swietle? I to z wykorzystywaniem takich źródeł jak memy.
  • Odpowiedz
@paul772: Mnie osobiście zniechęciła jego wypowiedź odnośnie likwidacji gotówki, plus przesadna religijność. Teraz niby postuluje rozdział kościoła od państwa a kto wie czy potem nie będą razem z PISem głosować nad zakazem aborcji czy czymś podobnym.
  • Odpowiedz
@paul772:

Ciekawe czemu to się nie pojawi na wykopie?

A to ciekawe w sumie, widocznie dałem się złapać na propagandę trolli.

Mało prawdopodobne, prawie w ogóle. Wystarczy posłuchać przynajmniej jedno wystąpienie bo chyba na każdy się pojawią to pytanie

Podlinkujesz jakąś wypowiedź gdzie on jednoznacznie zaprzecza głosowaniu na ustawy na podstawie jego wierzeń religijnych?
  • Odpowiedz
@paul772: No ja się z nią nie zgodzę, bo referendum dotyczące kwestii mniejszości to słaby pomysł. Kościół zaagituje żeby głosować przeciw i nic nie przejdzie. Podobnie z aborcją, ludzie zainteresowani będą za powszechnym dostępem, a stare dewoty które już dawno nie mogą mieć dzieci zagłosują przeciw bo tak kazał pan w sukience. Niezbyt mi leżą takie pomysły.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: w sumie racja. Aborcja jest tylko możliwością a nie przymusem, więc nie widzę tutaj powodu do referendum.

Z drugiej strony holownia podchodzi do tego pragmatycznie mając na uwadze napięcia jakie są w społeczeństwie w tych sprawach.
  • Odpowiedz
@paul772:

w sumie racja. Aborcja jest tylko możliwością a nie przymusem, więc nie widzę tutaj powodu do referendum.

Tak samo związki osób tej samej płci. Kompletnie nie przemawia do mnie kwestia, żeby w takich sprawach decydował ktoś inny niż sami zainteresowani.

Z drugiej strony holownia podchodzi do tego pragmatycznie mając na uwadze napięcia jakie są w społeczeństwie w tych sprawach.

Napięcia są sztucznie pompowane, i regularnie stosowane jako temat zastępczy.
  • Odpowiedz
Tak samo związki osób tej samej płci. Kompletnie nie przemawia do mnie kwestia, żeby w takich sprawach decydował ktoś inny niż sami zainteresowani.

@Zgrywajac_twardziela: trzeba zaznaczyć że on rozróżnia związki partnerskie i małżeństwa jednoplciowe. Związki partnerskie wedlug niego powinny były już zostać dawno ustanowione.
  • Odpowiedz