Aktywne Wpisy

Ana77 +7
Jutro mam pierwsze spotkanie z terapeutą, #!$%@? nie idę, rano odwołuje. Nie będę opowiadać o swoich smutkach i problemach obcej osobie za 200 zł/h. Nic mi nie pomoże to w moim kłopotach, ChADu nie wyleczy. Dobrze myślę?
Czy jest coś bardziej żalosnego niz opowiadanie co mamusia mówiła jak miałam 10 lat? To zbyt osobiste.
Chlopy wiem, że sie ze mną zgodzicie. Ja chyba ma takie malo damskie podejście do tematu. Chyba wole
Czy jest coś bardziej żalosnego niz opowiadanie co mamusia mówiła jak miałam 10 lat? To zbyt osobiste.
Chlopy wiem, że sie ze mną zgodzicie. Ja chyba ma takie malo damskie podejście do tematu. Chyba wole
Jak odnosicie się do teorii że jak Ukraina przegra to Rosja zaatkuje Polskę? #ukraina
https://wykop.pl/link/7065347/kurhany-z-krawedzi-nadnoteckiej-pradoliny-wyklad-o-cmentarzysku-z-ii-w-n-e
Kurhany w Mirosławiu na stanowisku 37 swoje tajemnice zaczęły ujawniać dopiero od roku 2015. Zupełnie nieznane wcześniej cmentarzysko odkryto dzięki danym LIDAR - było to siedem nasypów kurhanowych, ulokowanych wzdłuż wysokiej w tym miejscu krawędzi Pradoliny Noteci, określanej mianem Tarasu Walkowickiego. W 2016 roku ruszyły pierwsze prace wykopaliskowe i już one przyniosły zaskakujące wyniki! Później było tylko ciekawiej ???? Opowiada prof. dr hab. Andrzej Michałowski z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Pozaniu.
Każdego kto chciałby zostać wywołany przy okazji dodawania kolejnych znalezisk, zachęcam do zaplusowania pierwszego z komentarzy.
--------------------- WSPIERAJ I PRENUMERUJ ARCHEOLOGIĘ ŻYWĄ! ------------------
#archeologiazywa #swiatnauki #ciekawostki #nauka #historia #archeologia #kontekst #gruparatowaniapoziomu #ciekawostkihistoryczne #qualitycontent #wielkopolska #starozytnosc #kulturawielbarska #uam #lasypanstwowe
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
https://maps.app.goo.gl/5PnT1x5BHDZtrws78
ewentualnie drugie miejsce (bez dokładniej lokalizacji)
to okolice Osiecka (koło Pilawy, woj. mazowieckie)?