Aktywne Wpisy
Szlachetny_Alchemik +157
Cześć. Jako że jest okres zaduszny chciałbym wspomnieć o naszych zmarłych użytkownikach których profile zostały z nami na zawsze.
Wypijmy za tych, którzy z nami nie śmieszkują.
Pokój im duszy. [*]
Ps. W komentarzu możecie powrzucać profile wykopków którzy zmarli, można jakiś wirtualny spacer po grobach zrobić.
Jedynie co mi aktualnie przychodzi do głowy to @Debil_Lesny
#1listopada #swietozmarlych #zaduszki #depresja #samobojstwo
Wypijmy za tych, którzy z nami nie śmieszkują.
Pokój im duszy. [*]
Ps. W komentarzu możecie powrzucać profile wykopków którzy zmarli, można jakiś wirtualny spacer po grobach zrobić.
Jedynie co mi aktualnie przychodzi do głowy to @Debil_Lesny
#1listopada #swietozmarlych #zaduszki #depresja #samobojstwo
Bosayerba +117
Człowiek sobie spokojnie sra aż tu nagle kibel wybucha. No czegoś takiego to się nie spodziewałem, idę z reklamacją
Bardzo drogi i stosunkowo rzadki magnetofon, a przez to otoczony aurą tajemniczości. Owoc współpracy firm Luxman i Alpine, dostępny też w trochę innym wydaniu jako Luxman K-05 (a także pod marką Alpage... a z tej samej korporacji wywodzi się też Alps, ten od głowic... skomplikowane ;) ).
Chyba najbardziej zaawansowany technicznie deck ze wskazówkowymi wskaźnikami wysterowania. Zwraca uwagę szalenie rozbudowana kalibracja - prąd podkładu, czułość i korekcja, wszystko rozdzielone osobno na prawy i lewy kanał. W sprzęcie domowym bardzo rzadka sprawa. Do tego oczywiście generator tonu testowego. Jest także płynna regulacja prędkości odtwarzania. Jednak największe wrażenie bez wątpienia robią piękne wskaźniki ;)
W kolejnych komentarzach wrzucam kilka zdjęć, które pokazują niektóre aspekty czyniące ten magnetofon wyjątkowym. M.in. gruba pokrywa kieszeni, wspomniane wskaźniki, imponujące suwaki i rząd potencjometrów. Dla miłośników vintage audio prawdziwa ekstaza ;)
#audioboners #vintageaudio #analogboners