Wpis z mikrobloga

@m4rio mogłem się spodziewać tej odpowiedzi, owszem był do niedawna na czołówce ale Proton go przegonił, poczytaj sobie porównywania, Proton jest taki sam jak Mullvad i ma jeszcze wiecej funkcji
  • Odpowiedz
@szajbat: dlaczego na siłę i kosztem komfortu? Nie jest dla mnie żadnym wysiłkiem opłacenie tych abonamentów. Skąd pomysł że to jest na siłę? Jesteś bardzo śmiesznym człowieczkiem, skoro nie kradniesz to czemu używasz vpna? :)))) Zanim wyślesz kogoś na badania, sam się skonsultuj bo przelewa Ci się hipokryzja :)))
Argument o komforcie pominę, bo już przekracza granice absurdu :)
  • Odpowiedz
piracę, stąd używanie VPN-a

@GoracyDelfin: czyli nie robisz nic złegoi chcesz pozostać anonimowym.

Fajne fikołki robisz żeby się usprawiedliwiać :) Nie zyska bo ktoś złamał zabezpieczenia, udostępnia to w internecie, a Ty tylko uczestniczysz w procederze dalszego rozpowszechniania. Cóż wybielaj się dalej.
  • Odpowiedz
ślałem że w dobie game passów/spotify i vod za grosze tylko margines się jeszcze w to bawi :)

@wuju84: Nie moja wina że netflix rucha na jakość. Plan 4k opłacony ale na pc podaje tylko 720p (po wgraniu wtyczki dostajesz niskiej jakości 1080p ale ogólnie jest ono lepsze niż wysokiej jakości 720p), a podaje tyle tylko dla tego że komputery nie posiadają modułu videwine a niestety ja 99% rzeczy oglądam
  • Odpowiedz
  • 1
@wuju84: ja na przykład miałem wykupiony abonament appletv, po czym zorientowałem się, że na moim komputerze z windowsem mam jakość coś pomiędzy 480p a 720p. A płaciłem tyle samo co użytkownicy maszyn apple, którzy mieli 4k.
Anulowałem subskrypcję i pobrałem z torrentów 4k hdr bo nie dam się j... w dupe
  • Odpowiedz
@wuju84:

czyli nie robisz nic złego i chcesz pozostać anonimowym.

Nie robię nic złego, ale chce pozostać anonimowy z racji, żeby mnie nie namierzono, prawo jest, jakie jest a rzeczywistość, jaka jest. Także anonimowym trzeba pozostać bez względu, jakie są
  • Odpowiedz
@GoracyDelfin: nie robisz nic złego ale boisz się konsekwencji :) i ty mówisz o logice? Piractwo nie generuje strat? :D nie no, pewnie nikt z kradnących by nie kupił oryginału. Dobra janusz żyj sobie w swojej bańce :)
  • Odpowiedz
@wuju84:

nie robisz nic złego ale boisz się konsekwencji :) i ty mówisz o logice?

Nie wiem, czy wiesz, ale Polskie prawo a logika, się nie łączy. Logikę ja powyżej ci przedstawiłem, i jasno mówię, że nie robię nic złego, ale owszem są za to konsekwencje — nie mówię, że nie, natomiast to czy one są zasadne, czy nie to już każdy sam sobie może odpowiedzieć, Polskie prawo jest absurdalne, jeżeli
  • Odpowiedz
Polskie prawo jest absurdalne,

@GoracyDelfin: w jakim kraju pomijając kraje 3 świata typu rossja jest to legalne? nie wiem tego, ale skoro ukradł to nie po to by za chwilę kupić, logiczne nie?
  • Odpowiedz
@wuju84:

w jakim kraju pomijając kraje 3 świata typu rossja jest to legalne?

W innych krajach nie muszę aż tak ukrywać się za VPN-em, w Polsce muszę bardziej przykładać do tego wagę, o tym mówimy, a nie o tym gdzie co jest
  • Odpowiedz