Wpis z mikrobloga

Mirki, pomożecie? Jesteście moją ostatnią deską ratunku.

Samochód typu bus (Opel Vivaro, Nissan Primastar lub Renault Traffic - tak myślę) wycofując na parkingu rozwalił zderzak w moim samochodzie i odjechał. Udało mi się dotrzeć do nagrań z kamer, jednak jakość nie jest powalająca i nie udało mi się nic z nich odczytać. O ile odczyt tablic jest praktycznie niemożliwy, o tyle bus jest oklejony i tutaj upatruję szans na odczyt. Kamera znajdująca się bezpośrednio nad moim autem niestety nie nagrywała. Sprawę zgłosiłem 2 tygodnie temu na policję, bo na skrzyżowaniu jest jeszcze kamera monitoringu miejskiego, ale od momentu zgłoszenia nic się nie dzieje, a sama policjantka stwierdziła, że czas (do umorzenia? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) to 3-4 miesiące, a nagrania z kamer miejskich nadpisują się po 60 dniach.

Wrzucam link do nagrań: [https://files.fm/u/wsndj8e72]. W ostatnim pliku samochód przejeżdża w 00:54:05.

#csiwykop #monitoring #motoryzacja
forfame - Mirki, pomożecie? Jesteście moją ostatnią deską ratunku.

Samochód typu bus...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • 7
@forfame: dlatego jestem za ustawianiem kamer w taki sposób żeby nie widziały niezmieniających się rzeczy na ekranie - typu elewacja właśnie. Bo po co widok na elewację.
Z drugiej strony polecam kamery ColorVu czy inne Full Color - masz kolorowy obraz w nocy, widzisz więcej - kolory itd.

Kamera znajdująca się bezpośrednio nad moim autem niestety nie nagrywała

Standard mam wrażenie. Dlatego warto mieć usługę serwisową kamer z odpowiedzialnością firmy serwisującej