Aktywne Wpisy
pieselek7q7q717 +199
Mam nowego piesia to jest moje lekarstwo na depresje
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
ChrisYates +528
Tyle lat się człowiek śmiał z tego lewackiego spierdzielenia na zachodzie, a tu dosłownie chwila moment i mamy już to u siebie.
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
Mam pokoparkową dell rtx 3090 oem, która wywala pod obciążeniem. Karta uruchamia się i działa, idą filmy i przeglądarka ale jak tylko zaczyna się gra lub stresstest w furmarku obraz zatrzymuje się i nic już nie można dalej zrobić tylko reset. robiiłem skan w afterburnerze i doszedł do 84% i wywalił do biosu. Userbenchmark jak zaczyna test karty to parę sekund pochodzi i obraz freezuje. Najwyższa temperatura jaką zanotowałem przed wywaleniem to 86 stopni na pamięci. sterownik zzainstalowany na czysto. Próbować coś jeszcze, czy odsyłać ?
Komentarz usunięty przez autora
https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=NVIDIA&manufacturer=Dell&model=RTX+3090&interface=&memType=&memSize=&since=
BIOS z twojej karty jest ok. Jeśli karta nie przechodzi testów diagnostycznych np. VRAM to raczej mało co z tym się da zrobić. Możesz jeszcze spróbować odpalić testy w occt.
Diagnoza tego jest szybka, wystarczy miernik albo DSO.
Pewnie padł drmos albo driver/mosfet.
Druga końcówka do śledzia karty albo bezpośrednio do pada gdzie idzie GND z wtyczki zasilania 12V.
Oczywiście napięcie sprawdzasz w IDLE a nie pod obciążeniem.
Jak będzie zasilania na wszystkich to warto sprawdzić dodatkowo pamięć w MATS.
Dalsza diagnoza tylko po rozkręceniu karty.