Aktywne Wpisy
Nie powinienem ale zgniłem z tego xD
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
thirtyseconds +28
Można kolekcjonować znaczki, ale znacznie fajniej kolekcjonować elektronikę.
#android #elektronika #pcmasterrace
#android #elektronika #pcmasterrace
Karta graficzna dobija do 63 stopni i ekran się wyłącza a wentylatory na karcie włączają się na maxa. W spoczynku 35 stopni. Spadku napięć nie ma. Coś mogę samemu na to zaradzić czy karta do kosza? GTX 1650
@WstretnyOwsik: Dla karty to tyle co nic.
@WstretnyOwsik: Wg internetów ta karta powinna bez problemu śmigać do 75 stopni zanim w ogóle wpadnie w throtling, więc chyba coś jest grubo nie halo.
Ja bym odkurzył, zaktualizował sterowniki i ewentualnie repastował jeśli karta była aktywnie używana od kilku lat.
@przemek- testowałem OCCT procek dobija do 80 stopni i nic się nie dzieje, test gpu dobija do 63 i ekran gaśnie
@WaveCreator Rzekłbym że karta praktycznie nie używana bo raz na kilka tygodni odpalam CSa i to tyle. Właśnie dzisiaj chciałem zagrać i to się stało. Ostatnio była aktualizacja sterowników przez programik GeForce Experience może coś nie pykło?
https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/graphics-cards/compare/?section=compare-16
jak @WaveCreator pisze, zacząłbym od reinstalacji sterownika.
Próbowałem wszystkiego. Reinstalacja sterownika, starsze sterowniki. Wymusiłem w MSI Afterburner wentylatory na 100 procent cały czas i też lipa. Teraz na dodatek dwa razy wyskoczyły artefakty i już nie włączają się wentylatory na maxa jak zgaśnie ekran. Co najlepsze problem występuje zawsze w okolicach 63 stopni.
Podłączałem też zasilanie karty z osobnego zasilacza i też problem występuje.