Aktywne Wpisy
ciesIak +9
K---a mam 33 lata i nie mam nawet #prawojazdy
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
Chodziłem na kurs jak miałem 27 i oczywiście z------m, myślicie że warto wrócić? Bo źle się z tym czuje że nie mam.
#pytanie #wychodzimyzprzegrywu #przegrywpo30tce #kiciochpyta
rtone +147
Drodzy Wykopowicze,
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie.
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Króla Szczurów w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie.
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Króla Szczurów w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
Tylko proszę bez komentarzy, że po prostu w Rosji 20-latkowie wyglądają tak staro od spożywania alkoholu.
#ukraina #wojna
@Nateusz1: Ponieważ mobilizuje się w pierwszej kolejności rezerwy, a te są właśnie w takim wieku.
@puszkapandory: Przecież młodzi ludzie też są po obowiązkowej służbie wojskowej, więc są rezerwą.
@Nateusz1: Owszem, ale lepszą rezerwą jest żołnierz na emeryturce po kilkuletniej służbie albo przynajmniej paru manewrach i ćwiczeniach rezerwy.
@Nateusz1: 2mln młodych orków uciekło z rosiji. A druga sprawa jest taka, że te młode pokolenie internetu nie nadaje się na wojnę dlatego biorą tych 40 latków. W USA mają ten sam problem i nawet gdzieś to mówił jeden z analityków, że 70% młodych ludzi- powiedzmy rocznik 2000 nie nadają się na wojnę. "GImby" są za słabi
U nas jak i pewnie u nich rezerwa to ludzie z Zetki, dzisiaj w Polsce nie ma Z i w rezerwie są roczniki 70-85. U nich co mądrzejszy młody tez pewnie jakoś uciekł od wojska, a reszta wyłapana
@Jimmybravo: A to dobrze, bo to znaczy że wkrótce już nie będzie
@Wierzbek: No ale tam jest obowiązkowa służba wojskowa, co prawda nie tak powszechna jak w ZSRR, ale co roku szło do wojska te 200-300 tys młodych ludzi, więc oni tworzą rezerwę. Samych takich 20-25 latków rezerwistów będzie pewnie z milion u nich.
W Polsce to wiadomo, bo nie ma zetki od 2008 roku.
@Nateusz1: Dlatego u ruskich w szkołach podstawowych weszło PO (przysposobienie obronne) i wpajana jest im nienawiść do zachodu, aby to naprawić. Tylko ich problem polega na tym,że to młode pokolenie może nie nadaje się do walki, ale coraz więcej ludzi z tego młodego
1) Jest ich po prostu więcej, np. 35-40 latków blisko 2x niż 20-latków - patrz piramida wieku Rosji
2) Starsi są znacznie bardziej patriotyczni/prowojenni, więc znacznie chętniej garną się na ochotnika; jeśli dostaną wezwanie to nie będą się migać
3) Są biedniejsi, mają słabsze perspektywy i wojna jest szansą na dorobek, dla wielu z nich są to zarobki nieosiągalne inaczej
4) Jest sporo weteranów z Czeczeni, więc są cenniejszym