Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

#orlen #polska #energia
źródło: FrQqlt0WYAEQhBY
Pobierz( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 02502B66-C27B-4EAA-A2D8-B884B62B11EE
Pobierz@orlen_lite: no efekty sa ale chyba nie tak mialo wyjsc xD
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: orlenlite
PobierzSerio myślicie że ludzie to debile i nie potrafią liczyć? No może wyborcy pewnej partii tak, ale reszta?
To jak to działa? W górę - putin, w dół - stabilizujemy?
Poprawiłem
źródło: ORLEN
Pobierz@orlen_lite: nic śmieszniejszego już w tym roku nie przeczytam.
źródło: Zrzut ekranu z 2023-03-15 17-01-39
Pobierz