Wpis z mikrobloga

ja mysle ze te setki anlitykow w NBP tez niezle to przewiduja, tylko na koniec przychodzi glapa i mowi: dawac mi wariant ultra optymistyczny, no to mu daja, a on to dalej prezentuej jako wyliczenia analitykow (co w sumie jest prawda) bo nie chce mi sie wierzyc, ze tam sami idici pracuja; dane prezentowane przez glape sa po porstu pod teze i to widac co miesiac jak trzeba sie tluamczyc ze tego
  • Odpowiedz
  • 0
@del855: glapa w ostatnim standupie, twierdził coś dokładnie odwrotnego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dosłownie powiedział, że staff tworzy projekcie i wszystkie tematy z tym związane, a on tylko prezentuje ich pracę.
  • Odpowiedz
bo nie chce mi sie wierzyc, ze tam sami idici pracuja

@del855: @szcz33pan Oczywiście, że analitycy przewidują poprawnie, a potem muszą podawać wersje "optymistyczne" dla glapy i ludu. Idealnym przykładem jest sytuacja gdy Glapa mówi, że nie będzie podnoszenia stóp bo inflacja nam nie grozi, a premier wchodzi po same kule w obligacje antyinflacyjne :)
  • Odpowiedz
glapa w ostatnim standupie, twierdził coś dokładnie odwrotnego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dosłownie powiedział, że staff tworzy projekcie i wszystkie tematy z tym związane, a on tylko prezentuje ich pracę.

no ale to ja to przeciez powiedzialem :) To nie sa wymysly glapy, robione na kolanie 2h przed konfernecja, on to bierze od analitykow, tylko pytanie CO bierze.... bo to ze tam jest X wariantow i kazdy z
  • Odpowiedz