Aktywne Wpisy

McAfee +1476

UnitrA 0
Mirki, chcę wyjechać na kilka dni szkolenie z obcymi osobami.
Różowa twierdzi, że nie mogę, bo będę chlac i pewnie ją zdradzać.
kto ma rację, jak to wygląda w zdrowym związku?
PS Nigdy nie dałem powodu do braku zaufania.
#zwiazki
#rozowepaski
#pytaniedoeksperta
#pracbaza
Różowa twierdzi, że nie mogę, bo będę chlac i pewnie ją zdradzać.
kto ma rację, jak to wygląda w zdrowym związku?
PS Nigdy nie dałem powodu do braku zaufania.
#zwiazki
#rozowepaski
#pytaniedoeksperta
#pracbaza
Kolejne przecieki o naszym GROCie. Tym razem rzekomo ze szkoleń sopecjalsow.
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/karabinki-grot-miazdzacy-raport-polskich-specjalsow-po-szkoleniu-z-ukraincami/9dfjl0y
Trudno się odnosić ale oglądając materiały na YT o GROCie potwierdzają się 2-3 zarzuty jakie porusza artykuł.
Niska celność broni -ma polskich recenzjach Grota celność jest stosunkowo niska . Bardziej 4-6 moa. Współcześnie konstrukcje takie raczej mają 2-3 moa .
Druga kwestia to rdza tzn bardziej powłoki. Pisałem o tym już na wykopie bo to widać i ludzie na yt tez o tym mówią - bardzo cienkie i nierówne powloki. -co moze byc słabym zabezpieczenie przed rdza .
Trzecia kwestia jaka tez porusza YT to kwestia ilości śrub. Nie uważam aby to był duży problem o ile się nie odkręcają. Ale faktycznie głosy o śrubach tez pojawiaja .
@Variv: Grocie bo Grot to nie skrót.
Bo do samego postu nigdzie się nie przyczepiłeś, tylko do mało znaczącego gówna.
Problemy z celnością - słyszałem od użytkowników kompletnie przeciwne opinie. Sam nie mam, nie strzelałem z niego, ale zarzuty trochę się nie kleją w tej dziedzinie.
Jedyne co się potwierdzą to narzekanie na średnią jakość mechanicznych przyrządów celowniczych.
A niska celność że wzglądu na luz w kolbie to LOL, kto to wymyślił?
Rdzewienie - zgadza się, z tym że wychwalany pod niebiosa beryl
Inna sprawa że na pestkach Mesko 55 gn mój AR robi 3-4 moa z biegówki, a na GGG, czy elaborce, przy tej samej masie pocisku jest 1-2 moa.
Żołnierze piszą też o niskiej celności grotów. Ich zdaniem wynika to m.in. z dużych luzów na obsadzie i mocowaniu lufy, problemu z celownikiem, luzów na kolbie
Pytam serio, a nie po to żeby negować.
No raczej.
Bardzo kibicuje tej konstrukcji. Mam nadzieje że te artykuły przycisnął na tyle FB, że będą musieli się ogarnąć, choć nie mam większych złudzeń co do spółki skarbu państwa...
Tyle lat i bez zmian.
Ale to ma być sprzęt masowo używany i powinien być dopracowywany, a nie jak to u nas, ze liżemy się po jajkach i zaprzeczamy każdej krytyce.
Nadal jednak uważam że Onet konfabuluje.
Rdza na elementach broni to fakt. Zastanawia mnie natomiast kwestia notorycznych zacięć (czy występują i czym są spowodowane), oraz co jest dla mnie nowością - kwestia rozkręcania się śrub.