Aktywne Wpisy
Wykop24h +1029
Panowie wpis spadł z mikrobloga.
Ale pomysł był zacny i ja bym się na niego pisał, potrzebujemy kilku Mirków plus grupa na what's up i robimy to jedziemy na Krupówki kupujemy strój misia i wielki baner że zdjęcia za darmo.
Pomysł był taki żeby jechać na Krupówki w kilku/kilkunastu Mirków zabrać strój misia i robić zdjęcia za darmo cały dzień, a góralą by dupa pękła na pół i do tego potrzeba była
Ale pomysł był zacny i ja bym się na niego pisał, potrzebujemy kilku Mirków plus grupa na what's up i robimy to jedziemy na Krupówki kupujemy strój misia i wielki baner że zdjęcia za darmo.
Pomysł był taki żeby jechać na Krupówki w kilku/kilkunastu Mirków zabrać strój misia i robić zdjęcia za darmo cały dzień, a góralą by dupa pękła na pół i do tego potrzeba była
77023 +3
Jak wyżej
- Choroszcz 26.5% (103)
- Tworki 19.8% (77)
- Dziekanka 4.6% (18)
- Świecie 10.3% (40)
- Lubliniec 5.1% (20)
- Abramowice 8.0% (31)
- Kocborowo 6.4% (25)
- Lubiąż 3.6% (14)
- Broniewskiego 0.8% (3)
- Inna, napisz w komemtarzu 14.9% (58)
O ile na początku miałem podejście "nie popieram ale rozumiem" to teraz mam po prostu "popieram" xD
Ostatnio mi już nerwy prawie puściły jak typ władował się mi tuż przed maskę i jakby wjechał ułamek sekundy później to już bym musiał może uciekać na pobocze, bo bym nie wyhamował bezpiecznie.
Tiry to po prostu rak i nie mogę się doczekac dnia kiedy na autostradzie zaczną latać jakieś drony, które będą ich pilnowały.
#samochody #tir
ale ilekroć to napiszę tutaj, natychmiast zaczyna się szczekanie teoretyków piwnicznych, zapie#dalaczy, dynamicznych kurierów i tego typu podludzi.
temat dla mnie arcyważny, ale ja już nadziei na poprawę nie widzę.
Za bezwzględnym zakazem nie jestem. Co zrobisz, jak Ci się trafi w osobówce jakiś lokalny kapelusznik co się boi/nie śpieszy - i jedzie sobie 70?...
Prędzej za lotnymi patrolami kontrolującymi wyprzedzanie ze zbyt małą różnicą prędkości - i wtedy srogi mandat.
Ewentualnie proponuję wprowadzenie do kodeksu nowego znaku - zakaz wyprzedzania pojazdów ciężarowych przez pojazdy ciężarowe.
Ja nie wierzę w maksymę, że nie liczy się dolegliwość kary a jej nieuchronność. Nawet zabójstw - mimo kierowania maksymalnych wysiłków - nie udaje się wyeliminować.
Za to niech sobie szeryf szeryfuje, ale jak raz na rok go złapią to 100 tysięcy. Dajmy na to :) Albo raczej mandat normalny - za to zatrzymanie uprawnień na rok.
"zakaz wyprzedzania pojazdów ciężarowych przez pojazdy ciężarowe."
Mam niejakie wrażenie, że przeładowana ciężarówka
Ech te bajeczki. 99% przypadków to powolne wyprzedzanie się dwóch ciężarówek a zawsze pojawi się agument o skuterze jadącym prawym pasem.
Ależ zgadzam się z Tobą - problemem są wyścigi żółwi. ALE takie kapeluszniki też się zdarzają (i mnie z osobówki), więc nie można ustanowić takiego prostego przepisu, że ciężarówkom NIGDY nie wolno wyprzedzać.
@sierpien22: Słowacja tak zrobiła, świat się nie skończył, nawet normalnie załadowane ciężarówki w terenie górskim zamulają do 30 km/h pod górę. Nikt nie protestuje, ciężarówki jadą sznureczkiem gęsiego, a ruch został upłynniony. Przyjdzie i czas na nas.
A to nie wiem - nie byłem na Słowacji. A jak ktoś jednak wyprzedza - to jak często go łapią i co mu robią?
Jeździłem kiedyś w ramach wakacji po Czechach. Zupełnie inna kultura i wśród osobówek. Między miastami wszyscy równo z przepisem - w miastach i miasteczkach też. Dopiero w okolicach Pragi pojawiali się tacy, którym się strasznie śpieszyło.
Z ciekawostek to jest też obowiązkowa prędkość minimalna dla osobówek na autostradzie - 80 km/h żeby uniknąć twojego wątku kapeluszników, tutaj znalazłem karę 50€ za zamulanie.
Ok, to za takimi kolejnymi krokami jestem jak najbardziej.
@sierpien22: a nawet powinna, skoro dopuszczalne jest 80km/h...
@PfefferWerfer: kłaniam się Panu Kierowcy.
Jestem w stanie zrozumieć kierowcę BMW który #!$%@? i mryga długimi, ale za wała nie jestem w stanie wykminić tych wyścigów naczep. Gdyby gość wyprzedzał bo #!$%@? to ok, ale oni wymieniają się kto komu siedzi na zderzaku
1) Kierowcy to często mądrale i glupiomadre prostaki, więc lubią być we wszystkim najlepsi, w jechaniu 0,5km/u szybciej też
2) Teoretycznie jadąc jakąś daleką trasę do Holandii/Anglii musisz jechać ile fabryka dała żeby zdążyć wrócić na bazę pod koniec tygodnia, ale faktycznie to cały uzysk tracisz po pierwszym korku w Niemczech.
3) Wygodniej się jedzie gdy nie musisz być na czuwaniu w razie hamowania awaryjnego i lepiej być pierwszym w