Wpis z mikrobloga

@Dreszczyk: ok, wpadli by na to, ale nie byłoby tak wielkiego halo, przejżyj sobie zdjęcia ze swojej studniówki, napewno pełno jest na nich dziewczyn z podwiniętymi sukienkami, i ide o zakład ze wszystkie mają majtki
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: No napisałeś, że nie będzie, ale skąd ci się wziął pomysł, że mogłoby być ścigane? Zresztą dalej piszesz, że "Zanim machina ruszy i ustalą sprawcę to troche minie". Sprawcę czego? Zapytam jeszcze raz: ktoś popełnił jakieś przestępstwo, że sama zainteresowana mogłaby coś zdziałać z oskarżenia prywatnego?

@PanG: A o coś takiego widziałeś?
B.....R - @Felonious_Gru: No napisałeś, że nie będzie, ale skąd ci się wziął pomysł, ...

źródło: comment_MMJlexvl9pBPEuAMdHTgbhvqctuh0SR0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: cóż, kilka dni temu zgłosiłem dwie osoby, które wrzuciły zdjęcia Elfika, efekt oczywisty, niemal instant platyna dla obu ;) Tyle czasu tu jesteś, a jeszcze się nie nauczyłeś, że administracja stosuje podwójne standardy...
  • Odpowiedz
ktoś popełnił jakieś przestępstwo, że sama zainteresowana mogłaby coś zdziałać z oskarżenia prywatnego?

@BarteckR: Poczytaj Ustawę z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych - Rozdział 10: Ochrona wizerunku, adresata korespondencji i tajemnicy źródeł informacji.
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: No to powiem ci, że w pewnym momencie nastąpił odwrót i zdjęcia twarzy fotografia latają już po necie z dorysowanym kutasem.

Ty masz pojęcie co wklejasz? Jakie ma to niby zastosowanie? Wg twojego toku rozumowania to nie mógł nikogo fotografować.
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Daruj sobie wycieczki personalne. Gdzieś napisałem, że to nic złego? Zgadzam się z tobą, że jest to czyste s-----------o. Napisałem tylko, że pod względem prawnym nic się z tym nie zrobi. Więc wyluzuj.
  • Odpowiedz
@BarteckR: widziałeś, ale ona chyba nawet tego nie miała. pójscie na studniówke bez majtek jest conajmniej głupie, i sorry, ale nie przekonasz mnie, laska jest sama sobie winna
  • Odpowiedz
@wykop tutaj podsumowanie regulaminu, którego sie trzymacie:

5.1 (...) powinny być zgodne z (...)zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami

5.3 Treści tworzone przez Użytkownika (...) nie mogą naruszać obowiązujących przepisów prawa, zasad współżycia społecznego, dobrych obyczajów (w tym dobrych praktyk) oraz praw osób trzecich, w szczególności nie mogą zawierać:
  • Odpowiedz