Aktywne Wpisy
PrzemyslawBabiarz +288
Popularność Taylor Swift jest dla mnie dowodem na to, że w czasach względnego dobrobytu, bez dużych życiowych problemów oraz naturalnych idoli świata kultury, ludzkość musi wytworzyć sobie ich substytut, bo inaczej głos ich pokolenia nic by nie znaczył, a ich egzystencja byłaby kompletnie bezsensowna.
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
JanuszKarierowicz +345
Najśmieszniejsze a zarazem najstraszniejsze w całej nagonce na "transów" w Paryżu jest to, że na IO w Paryżu nie ma żadnego transseksualisty ani transseksualistki xD Wszystkie zawodniczki, pod którymi padły takie oskarżenia, urodziły się biologicznie kobietami i nie przechodziły żadnej korekty płci. Jedyny ciekawszy case to może być przypadek Algierki, której organizm najprawdopodobniej wytwarza więcej testosteronu niż powinien, ale nie ma tu mowy o żadnym transseksualizmie czy zmienionej płci xD Tak samo
Rok temu pracowałem z kumplem. Duża sieciówka, artykuły budowlane, montaże itd.
Kolega postanowił zaryzykować - otworzył własny sklep i pożegnał się z nami. Już wtedy słychać było zewsząd skowyt, że mu nie wyjdzie hahaha, że mała firma hahaha i chyba na głowę upadli...i Że zbankrutuje. Życzyli mu źle. Wielmożni obecniej firmy dawali mu max rok do bankructwa.
Stało się inaczej, bo po roku otworzył drugi punkt, a ja dostałem na nim propozycje stanowiska kierowniczego. Za lepsza kasę i z awansem - Zgodziłem się. Poinformowałem szefostwo obecnej firmy że odchodzę i powiedziałem gdzie, oraz dlaczego.
Jak zachowała się obecna firma? Obrazili się xD
Przez ostatni miesiąc nawet nie odpisywali mi na maile służbowe xD
Nawet na pożegnalnego po tylu latach.
Nie rzuciłem L4, przepracowałem jak człowiek ostatni miesiąc, pożegnałem się ze wszystkimi i zostawiłem po sobie porządek.
Nie dostałem żadnej propozycji zachęcającej żeby zostać, tylko dlatego że odszedłem do firmy która ukręciła nosa mojej obecnej firmie.
Podobno w starej firmie dają nam znowu max rok xd
Ludzka zawiść nie zna granic. Jak na stanowiskach tak decyzyjnych jak dyrektor mogą zasiadać takie dzbany, które nie potrafią zachować chodź odrobiny kultury...jakim śmieciem do kręcenia obrotów trzeba być w ich oczach, że pokazują oblicze dopiero, gdy pieniążki przestają im się zgadzać...
@grzesiek23Gda: to wystawili tylko sobie świadectwo jako niepoważni ludzie.
areczku coś ci się pomyliło, twoje miejsce jest przy układaniu pianek na regał ( ͡º ͜ʖ͡º)