Wpis z mikrobloga

Posiadam takiego gagatka. Udało mi się uzbierać 120 cukierków i zastanawiam się czy jest sens kupować mu drugi atak. Na moim miejscu czekalibyście do premiery wersji mega i polowali na zwykłego z dobrymi IVs, czy inwestowali w tego shadowa? Dodam, że jestem graczem F2P i farmienie chwilę mi zajęło (przede wszystkim raidy).
#pokemongo
okim - Posiadam takiego gagatka. Udało mi się uzbierać 120 cukierków i zastanawiam si...

źródło: Screenshot_20230227_121232_Pokmon GO

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
@okim jak grasz F2P to również możesz z rare candy mieć cukierki. stardust to kwestia wyjścia i łapania pokemonów, czy PvP jak grasz. jeśli o Shadow się rozchodzi, nie wiadomo kiedy będzie kolejny mewtwo u Giovanniego, a na pewno nie prędko.

jedno z ważniejszych pytań czy masz na pierwszym charge ataku psystrike albo Shadow ball (legacy ataki)(jeśli psystrike to bym odpuścił z drugim atakiem, jak zaczniesz płacić pieniądze to wtedy można, jeśli Shadow ball to czytaj dalej). jeśli nie(albo Shadow ball) to czy przy następnym evencie za 3miesiace będziesz używać Elite charge TM? jeśli nie to jak na gracza F2P charge atak psychic ci wystarczy więc nie ma sensu imho.

wersja mega nie wiadomo kiedy będzie, a myślę że wielu czeka na nią, dlatego Niantic zrobi to gdzieś przy końcu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@f0rtnight: Pamiętam, dlatego zastanawiam się czy nie zostawić mewtwo candies na jakiegoś zwykłego z lepszymi IVs do mega ewolucji, a tego shadowa sobie kisić. Tylko pytanie ile będę czekać i czy w ogóle warto ;)

@Polski-Polak-Siema-PL: Właśnie poprzez farmienie candies miałem na myśli wymianę rare candies :) 20 km chodzenia za jednego cukierka to imo słaby deal i wolałem sobie w ten sposób zdobywać mega energię do innych
  • Odpowiedz