Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem tych ludzi co jadą za granicę, mieszkają, żyją tam, bo nienawidzą Polski ale nadal oglądają polską telewizję, czytają polski internet albo oglądają filmy z polskim lektorem! K---a, niech zdecydują się kim tak naprawdę są. Polakami czy folksdojczami?

#prawda
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xxxx: No dobrze, ale to zależy gdzie wychowywała się taka osoba - w Niemczech czy Polsce. I nie mów o skrajnych przypadkach, że taka osoba była tu i tu, bo takie sytuacje się nie zdarzają.

@NiecoCiekawszyNick: Rząd londyński był hańbą. S---------i za granicę ze złotem i co zostało z naszego kraju?

@Ginden: No to raz zapłaciłeś.
  • Odpowiedz
Myślę i nie mogę ogarnąć, co ma płacenie podatków za granicą do filmów z polskim lektorem, za wysoki poziom abstrakcji jak dla mnie. ()

Idąc tym tropem, gdy kupię w Norwegii batonika, pozostaje mi oglądać tylko i wyłącznie norweską telewizję. Przestaję być Polką i nie mam prawa obejrzeć Tańca z Gwiadami. (_ )
  • Odpowiedz
Kończę ten wątek, bo i tak z wami nie warto rozmawiać. Ale dodam na koniec, że dziwią mnie jeszcze ludzie (których znam bądź znałem osobiście), którzy swój wyjazd na zachód argumentują, że uciekają od komunistów/socjalistów/lewaków, tak jakby to na zachodzie ich też nie było.
  • Odpowiedz
@Axelio: A jeśli przyjeżdżam tam raz na jakiś czas, żeby popracować dwa miesiące, a potem wracam do Polski i w Polsce wydaję zarobione tam pieniądze, to kim jestem? Tak z ciekawości. ;)
  • Odpowiedz
@Axelio: Widzisz świat w dwóch barwach (czarny i biały). To bardzo charakterystyczne dla niedojrzałych osób które nigdy jeszcze nie były w pełni samodzielne w życiu. Z czasem Ci przejdzie (prawdopodobnie).
  • Odpowiedz