Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem tych ludzi co jadą za granicę, mieszkają, żyją tam, bo nienawidzą Polski ale nadal oglądają polską telewizję, czytają polski internet albo oglądają filmy z polskim lektorem! K---a, niech zdecydują się kim tak naprawdę są. Polakami czy folksdojczami?

#prawda
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Axelio: komfort życia to nie tylko jedzenie, chodzi mi tu bardziej o wolność finansową gdzie nie martwisz się o to ile wydasz w sklepie bo i tak Ci starczy końca miesiąca, nie wybierasz najtańszych linii lotniczych, realizujesz swoje pasje, w Polsce to możliwe ale zrozum że nie każdy ma łeb do zarabiania i jak ma do wyboru za granicą żyć lepiej albo w Polsce ledwo wiązać koniec z końcem to
  • Odpowiedz
@Axelio: Aha, czyli osoba, która wyjechała, bo w biednej Polsce nie miała gdzie się uczyć i każde przemówienie zaczynała "Urodziłam się w Warszawie" i nawet jeden pierwiastek nazwała na cześć Polski nie jest Polką? Zabawnyś...

A zresztą, według Twojej logiki bohaterów z Dywizjonu 303 też trzeba tak zakwalifikować - trzeba zdecydować się, czy jest się Anglikiem, czy walczy się za Polskę...
  • Odpowiedz
@Axelio: jeżeli nie mam pracy w Polsce, a mam pracę za granicą, to według Ciebie powinnam siedzieć bezrobotna w Polsce? A może na zasiłku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Axelio: Nie, to nie jest ważny temat. To jest rzecz, nad którą nawet nie ma dyskusji. Na rzecz narodu można działać spoza jego granic (co wielu emigrantów robi, ich kasa trafia do Polski i zasila gospodarkę), a jeśli się z tym nie zgadzasz, to Skłodowską-Curie i Dywizjon 303 trzeba pozbawić obywatelstwa :<
  • Odpowiedz
@Axelio: (#) Kiedyś zapłaciłem podatek w USA, czy to sprawia, że jestem Amerykaninem? Jeśli tak - to gdzie mam odebrać swoje dokumenty potwierdzające moje amerykańskie obywatelstwo?
  • Odpowiedz