Wpis z mikrobloga

#ukraina #wojna #rosja

Rok temu „Prezydent jest tutaj. Lider frakcji jest tutaj. Premier jest tutaj. Jesteśmy tutaj”

W myśl zasady "kapitan zawsze schodzi że statku ostatni" nie uciekli.Dzięki ich wierze Ukraina trwa.
Bobito - #ukraina #wojna #rosja

Rok temu „Prezydent jest tutaj. Lider frakcji jest t...
  • 17
  • Odpowiedz
@Bobito: I pomyśleć, że nasz potężny Mateuszek z ekipą jak się dowiedzieli od USA o zbliżającej wojnie to pierwsze co zrobili to przećwiczyli ewakuacje VIPów z Okęcia, do teraz robi mi się przykro jak o tym pomyśle (,)
  • Odpowiedz
  • 13
@iuhiueh: nie wiem o co ci chodzi, przecież byl jako jeden z pierwszych w Kijowie po rozpoczęciu inwazji. Aktualnie nie obchodzą mnie wojenki partyjne jestem apolityczny.Nie jestem ślepo zapatrzony w żadna z partii.
  • Odpowiedz
@CarlChryniszzswics: Ogólnie fakt czekery uspokajają - "Fakt, że wojsko prowadzi ćwiczenia na wypadek ewakuacji najważniejszych osób w Państwie, nie powinien dziwić, ani być powodem do niepokoju." - https://fakenews.pl/spoleczenstwo/wojsko-cwiczy-ewakuacje-z-kraju-prezydenta-i-premiera-krazaca-w-sieci-informacja-jest-nieprawdziwa/ także można spać spokojnie. Fakt czekery, to zaufane źródła wiedzy. A co do planu ewakuacji, to ćwiczono już takie rzeczy w 2015. Kukiz nawet kiedyś o tym się wypowiedział.
  • Odpowiedz
  • 3
@iuhiueh jak NATO się dowiedziało, że wojna jest nieuchronna to kraje w Europie zaczęły produkować masowo broń, okręty, pojazdy. Mateuszek zamówił czołgi z USA i sprzedał działkę
  • Odpowiedz
@Tremade I pomyśleć, że wtedy baliśmy się, że ruscy wjadą na kijów, a teraz widać, że potrafią #!$%@?ć tylko jakieś wioski na wschodzie ;-)
  • Odpowiedz
@Bobito Ja pamiętam jak na początku wojny pierwszą rzeczą po przebudzeniu było sprawdzanie czy prezydent tut, zanim jeszcze wyciągnąłem jakąkolwiek kończynę spod kołdry. Potem można było wstawać na spokojnie.
  • Odpowiedz