Aktywne Wpisy
IIWSwKolorze1939-45 +185
Witam wszystkich. Słowem wstępu: niektórzy starsi wykopowicze może pamiętają moje wpisy postowane przez @Mleko_O pod tagiem #iiwojnaswiatowawkolorze. Wpisy, jeśli się przyjmą, będą ukazywać się codziennie pod tagiem #wojnawkolorze
Ponieważ zbliża się 80. rocznica ludobójstwa Polaków na Wołyniu dokonanego przez OUN i UPA, zauważyłem, że coraz częściej w dyskusji pojawiają się różnego rodzaju przekłamania i mity, które mają na celu wybielić, albo choćby częściowo usprawiedliwić Ukraińców i przerzucić odpowiedzialność na ofiary. Sugerują
Ponieważ zbliża się 80. rocznica ludobójstwa Polaków na Wołyniu dokonanego przez OUN i UPA, zauważyłem, że coraz częściej w dyskusji pojawiają się różnego rodzaju przekłamania i mity, które mają na celu wybielić, albo choćby częściowo usprawiedliwić Ukraińców i przerzucić odpowiedzialność na ofiary. Sugerują
MrSzakal +418
Co w sytuacji, gdy ktoś zaczyna pracę w niedzielę i odpoczynek dobowy np. o 22:15 w niedzielę i chce zrobić 9 godzin odpoczynku? Czy ten odpoczynek wlicza się do starego tygodnia czy do nowego?
#zycietruckera
@Przypadkowy w okresie tygodniowym robisz 2x 10h jazdy. 3x 9h odpoczynku masz pomiędzy pauzami weekendowymi tj. każda pauza weekendowa resetuje licznik odpoczynków skróconych
inna sprawa jak zaczynasz jazdę w niedzielę pod wieczór i kończysz w poniedziałek rano z 10h jazdy. Zaliczyć tę dziesiątkę do poprzedniego tygodnia czy aktualnego? Do dzisiaj nie wiem xD. Ja to zaliczam do poprzedniego