Aktywne Wpisy
wfyokyga +185
Okazało się, że dam radę przejść parę metrów bez kul. Coś się naprawiło, nie potrafię tego wytłumaczyć xD Oczywiście kuleje, inaczej nie da rady. No ale teraz mogę sobie coś przynieść, bo ręce wolne. W sumie zajebiste to było uczucie, taka wolność, duma i coś jeszcze, nie wiem. Nie będę odpowiadać na żadne pytania, piszę bo chciałem się pochwalić moim sukcesem hehexd Szkoda że w głowie dalej burdel, widocznie nie można mieć
Rosjanie przybyli do Korei Południowej w październiku ubiegłego roku, uciekając przed ogłoszoną we wrześniu przez Moskwę nową fali mobilizacji. Koreańskie władze odmówiły im jednak prawa do ubiegania się o status uchodźców. Ostatecznie cała trójka od miesięcy musiała przebywać na terenie lotniska w mieście Inczon, nie mogąc go opuścić.
Władze Korei uznały, że ucieczka przed służbą wojskową nie jest wystarczającym powodem do ubiegania się o status uchodźcy. Sprawa trafiła do sądu, gdzie Rosjanie byli reprezentowani przez koreańskiego prawnika.
Lee Jong-chan, przedstawiciel Rosjan powiedział, że cieszy się z decyzji koreańskiego sądu. Równocześnie uznał całą tę sytuację za "przykrą". Powiedział, że cała trójka usiłuje uniknąć udziału w wojnie rozpoczętej przez ich kraj i zabijania niewinnych ludzi.
Sąd nie podał równocześnie powodu, dla którego wniosek trzeciego Rosjanina został odrzucony.
Pozostali dwaj mężczyźni mogą teraz opuścić teren lotniska i zacząć ubiegać się o status uchodźcy, więc decyzja sądu jest dla nich dopiero początkiem całego procesu.
Źródło
---
Regularnie zbieram i przekazuję wiadomości z krajów Afryki, Bliskiego Wschodu i Azji. Jeśli interesuje Cię tag #orientalista, zapraszam również na Facebooka oraz Hive.
#orientalista #wiadomosci #newsy #azja #koreapoludniowa #rosja #ukraina #wojna #wojnanaukrainie #uchodzcy #mobilizacja